Çiftçilerden elektrik kesintisi tepkisi

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde çiftçilik yapan yaklaşık 100 kişi, elektirik kesintileri nedeniyle sondaj kuyularından su çeken motorlarını çalıştıramadıkları için ekili ürünlerinin zarar gördüğünü iddia ettiler.

Çiftçilerden elektrik kesintisi tepkisi
16 Ağustos 2013 Cuma 20:24 tarihinde eklendi.
Çiftçiler, traktörleri ile korna çalarak ilçe merkezinde tur attıktan sonra, DEDAŞ binası önünde basın açıklaması yaptı.
 
Kızıltepe İlçesi'nde çiftçilik yapan yaklaşık 100 kişi, elektrik kesinleri nedeniyle sondaj kuyularından su çeken motorları çalıştıramadıkları iddiasıyla saat 17.00'de ilçe otogarında bir araya geldi. Çiftçiler, traktörleri ile bir süre yolu trafiğe kapattıktan sonra, korna çalarak şehir turu attı.

Daha sonra Cumhuriyet Mahallesi Hastaneler Caddesi üzerinde bulunan DEDAŞ Arıza binası önüne giden çiftçiler, eylemlerine burada devam etti. Kontak kapatarak yetkililer ile görüşmek isteyen çiftçiler, 2 saat bekledi. Ancak herhangi bir yetkili ile görüşemeyen çiftçiler, pazartesi gününe kadar sonuç almamaları halinde demokratik eylemlerine devam edeceklerini söyledi.
 
Çiftçiler adına konuşan Hacı Hasan Köyü'nden Abdusselam Badıllı, "Mısırlarımız kurudu, pamuklarımız kurudu. Nerede yetkililer? Niye kimse gelmiyor? Oy zamanında, 'Size elektrik getireceğiz' dediler, hani elektrik, tüm halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Evlerde klimalar çalışmıyor, vantilatörler bile çalışmıyor. Hastanenin klimaları devreye girmiyor, tüm hastalar pervanelerle serinlenmeye çalışıyor.

Türkiye'nin neresinde böyle bir şey var? Sadece Güneydoğu'da böyle. Mardin, Diyarbakır, Urfa böyledir. Başka hiçbir yerde böyle değildir. Elektrik yok, günde 18 saat kesinti mi olur? Geldiği zaman da bir iniyor, bir kalkıyor. 100 bin lira banka taksidim var, nasıl ödeyeceğim? Mısır kurudu. Yıllık 40 bin lira ödüyorum.

Tarım Bakanı gelsin taksitlerimi ödesin" dedi. Yapılan konuşmadan sonra çiftçiler traktörleriyle DEDAŞ'ın önünden olaysız bir şekilde ayrıldı.

DHA