Çiftçilere meyve fidanı ve sera dağıtımı

Amasya’da 'Meyveciliği Geliştirme' ve 'Seracılığı Geliştirme' projeleri kapsamında çiftçilere meyve fidanı ve sera dağıtımı yapıldı.

Çiftçilere meyve fidanı ve sera dağıtımı
08 Nisan 2014 Salı 17:12 tarihinde eklendi.

Vali İbrahim Halil Çomaktekin, “Amasya’da tarım sektörü en önemli sektördür. Yaklaşık 29 bin 500 çiftçi ailesi ve 150 bin insan geçimini bu sektörden sağlıyor.” dedi.

İl Özel İdaresi önünde yapılan dağıtım töreninde konuşan Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya’da çok verimli tarım arazileri olduğunu kaydetti. Çomaktekin, “Biz de çiftçi kardeşlerimizin hayat standartlarını yükseltmek üzere onlara katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu katkılarımız artarak da devam edecektir. 2014 yılı bütçesine baktığımızda yaklaşık 590 bin lirayı bu proje için ayırmış durumdayız. Gerek meyveciliği geliştirme, gerekse seracılığı ve aspir tohumculuğunu desteklemek üzere ödeneklerimizi artırmış bulunuyoruz. Bu ödeneklerimizi artırarak devam ettireceğiz. Yeter ki çiftçi kardeşlerimiz çalışmalarını devam ettirsinler ve ürünlerini sergilesinler.” diye konuştu.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay ise bugün dağıtacakları 40 adet 500 metrekarelik sera ile birlikte, altı yılda toplam 248 adet sera malzemesi dağıtmış olacaklarını ifade etti. Gülbay, "Dağıttığımız seralar, toplam alan olarak 124 dekara tekabül etmekte olup maliyeti ise yaklaşık 1 milyon 470 bin liradır. Ayrıca, bugün 17 üreticimize, dağıtımını yapacağımız 50 dekar alan için galvanizli tel ve demirle birlikte proje kapsamında 2 yılda toplam 27 üreticimize 80 dekar alanda yüksek sistem bağ tesisi kurdurmuş olacağız. Bu projenin de bütçesi toplam 245 bin liradır.” dedi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Faruk Aykutlu ise projelere İl Özel İdaresi tarafından sağlanan kaynaklar hakkında bilgi verdi. Aykutlu, 2014 yılı İl Özel İdaresi tarafınca seracılık, meyvecilik, bağcılık ve aspir projeleri için toplam 590 bin 510 lira ödenek ayrıldığını kaydetti. Konuşmaların ardından, çiftçilere sertifikaları ve seracılık malzemeleri dağıtıldı.


CİHAN