Çiftçilere sahte gübre uyarısı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, çeşitli bölgelerde sahte gübre satıldığı duyumu aldıklarını belirterek, çiftçileri sahte gübrelere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Çiftçilere sahte gübre uyarısı
09 Ekim 2012 Salı 12:26 tarihinde eklendi, 1.227 kez okundu.

 

Kutlu, yaptığı yazılı açıklamada, üreticinin bugünlerde ekim için gübre ihtiyacını temin etmeye başladığını hatırlatırken, şikayetler üzerine yapılan denetimlerde, farklı çuvallarda ve farklı fiziki özelliklerde kimyevi gübrelere rastladıklarını ifade etti. 
     
Sahte gübrenin topraktaki olumsuz etkisinin 10 yıl sürdüğüne dikkati çeken Kutlu, şunları kaydetti: 
     
''Köylerde ve pazarlarda kamyon üzerinde satılan ürünlerden çiftçimizin kaçınması gerekmektedir. Türkiye'de son dönemde sahte gübre imalatı ve satışının yapıldığı duyumları alıyoruz. Kamyonla sahte gübreleri getirip 'sıkıştım ben ucuza satıyorum' diyerek satmaya kalkanlara karşı, çiftçilerimiz uyanık olsun. 50 liralık çuval, 30 liraya veriliyorsa, çiftçilerimiz bundan şüphelensin ve bu tür gübreleri almasın. Çünkü bu gübreler sahtedir. Tarlanıza gübre diye zehir atmış olursunuz. Hem paranız boşa gider hem de tarlanız zarar görür. Gübre satın alırken mutlaka 149 yıllık geçmişi ve kaliteden hiçbir zaman ödün vermeyen, çiftçimizin güven kapısı Tarım Kredi Kooperatiflerini tercih edin. Biz çiftçi kuruluşuyuz. Ürünlerimizde kalite var. Güven var. Bizi tercih eden üreticilerimiz her zaman karlı çıkmışlardır.''