Çifte cinayet var, cesetler yok

İstanbul'da 14 yıl önce kaybolan 2 çocuğun öldürüldüğü, cinayet zanlısının da ölen çocukların babasının imam nikahlı eşi olduğu ortaya çıktı. Çöpe atılan 2 kardeşin cesetleri ise bulunamıyor.

Çifte cinayet var, cesetler yok
06 Mart 2015 Cuma 18:09 tarihinde eklendi, 1.038 kez okundu.
İstanbul'da 14 yıl önce kaybolan 2 çocuğun öldürüldüğü, cinayet zanlısının da ölen çocukların babasının imam nikahlı eşi olduğu ortaya çıktı. Çöpe atılan 2 kardeşin cesetleri ise bulunamıyor.
 
2 ÇOCUĞUN GİTMESİNİ BABA İSTEDİ...
 
14 yıl önce işlenen cinayetle ilgili olarak oluşturulan dosyaya göre olay Pendik'te 23 Aralık 2001 günü meydana geldi. Doğan Güldane ve Ayten Güldane çiftinin 7 ve 2 yaşlarında çocukları vardı. Doğan Güldane'nin imam nikahlı eşi G.G ile de bir çocukları bulunuyordu. Olay tarihinde iddiaya göre baba Doğan Güldane nikahlı eşi olan Ayten Güldane'den çocuklarını imam nikahlı eşi G.G'nin çocuğuyla oynaması için G.G'nin çalıştığı kuaför dükkanına götürmesini istedi. Eşinin yoğun ısrarı üzerine anne Ayten Güldane 2 çocuğunu kuaför dükkanının kapısına kadar götürdü. Çocuklarının kuaför dükkanına girdiğini gören anne evine döndü.
 
ÇOCUKLARIN CESETLERİNİ UN ÇUVALINA KOYARAK BELEDİYEYİ ARADI
 
Bu sırada G.G. üst komşusu olan ve cinayetin çözülmesini sağlayan, olay tarihinde12 yaşında olan kız çocuğunu çağırarak çocuklara bakmasını istedi. G.G. de 2 kardeşi kendi evine gönderdi. Tanığa da dükkanda kalması ve kendi kızına bakmasını söyleyen G.G., 2 çocuğun peşinden eve gitti. G.G. aradan bir süre geçtikten sonra üst komşusu olan tanığın annesini arayarak kendi çocuğuyla beraber tanığın eve gelmesini istedi. Bunun üzerine tanık, G.G'nin çocuğunu da alarak evin önüne gitti. Evin önüne geldiğinde G.G'nin yanında un çuvalını gördü. G.G. "Tut şu çuvalı, çöpe taşıyalım" dedi. Çuvalın bir ucundan tutan tanık, ağırlıktan dolayı taşıyamayınca çuvalı yere bıraktı ve içinde çocukların cesedinin olduğunu fark etti. Bunun üzerine G.G. çuvalı tek başına sürükleyerek kendi evlerinin önünde bulunan çöp konteynerına değil de bir üst sokaktaki çöp konteynerına attı. Daha sonra ankesörlü bir telefonla belediyeyi arayan G.G. sokağın ismini vererek çöplerin koktuğunu belirterek çöpleri derhal almalarını istedi. 
 
OLAY GÜNÜNE AİT FİŞİ YILLARCA SAKLADI
 
G.G. yanına 12 yaşındaki tanığı da alarak bir fast food dükkanına gitti. Burada çocuğunun ve tanığın karnını doyuran G.G, tanığa olaydan kimseye bahsetmemesini söyleyerek tehdit etti. G.G. o güne dair yemek fişini de ileride doğabilecek suçlamalara karşı sakladı. 
 
SORUŞTURMA ÇOCUK BÜRO'DAN CİNAYET BÜRO AMİRLİĞİ'NE DEVREDİLDİ 
 
Çocukların ortadan kaybolmasıyla ilgili suç duyurusunda bulunan anne Ayten Güldane'nin şikayeti üzerine savcılık başlattığı soruşturmalarda herhangi bir delil bulunamadığı için her seferinde takipsizlik kararı verdi. Anne 2012 yılında çocuklarının ölü yada diri bulunmalarını isteyerek yeni bir suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine savcılık Çocuk Büro Amirliği'nde bulunan dosyayı Cinayet Büro Amirliği'ne gönderilerek bu konuda geniş çaplı bir araştırma yapılmasını istedi. Cinayet Büro Amirliği olayla ilgili sil baştan soruşturma başlatarak olay tarihinde 12 yaşında bulunan ve 2014 yılında 25 yaşında olan tanığın ifadesine tekrar başvurdu. 
 
ÇOCUKLARI OLDUKTAN SONRA RÜYALARINA GİRDİ...
 
Tanık, daha önceki soruşturmalarda çocuk yaşta olduğu ve korktuğu için gerçekleri söyleyemediğini belirterek şimdi evlenip çocuk sahibi olduğu için olayla ilgili yıllarca vicdan azabı yaşadığı olayın rüyalarına girdiğini ifade etti. 2 kardeşin öldürülmesiyle ilgili tüm detayları polise anlatan tanık cinayeti ise G.G'nin işlediğini söyledi. 
 
"KASTEN ADAM ÖLDÜRME" SUÇUNDAN TUTUKLANDI
 
Bunun üzerine savcılık soruşturmayı genişleterek tüm delilleri topladıktan sonra G.G'yi gözaltına aldı. G.G'nin yıllarca sakladığı yemek fişi ise soruşturma dosyasına konuldu. Önceki gün gözaltına alınan ve suçlamaları reddeden ve olay günü çocuklarla sadece yemek yediğini söylediği öğrenilen G.G. “Kasten adam öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
 
CESETLERİN BULUNMASINA ÇALIŞILIYOR
 
Polis tarafından cesetlerin bulunması için çalışma başlatıldı. Ancak aradan çok zaman geçmesi nedeniyle çalışmaların güçlükle yürütülebildiği belirtildi. Yetkililer geçmişe dönük, kemik parçası yada ceset parçası bulunma müracaatlarının da incelendiğini söylediler.

DHA