Çifte destek iddiası

Suriye'nin kuzeyindeki Kürtler'in yoğun yaşadığı 'Rojava' olarak nitelendirilen bölgede PKK'nın bu ülkedeki kolu PYD ile El Kaide'nin yerel kolu 'El Nusra' arasındaki çatışmalar şiddetlendi.

Çifte destek iddiası
04 Ağustos 2013 Pazar 16:21 tarihinde eklendi.
 
PKK ve Kuzey Irak'taki Kürdistan Yurtsever Birliği, Suriye'deki Kürt cephesine tam destek verilmesini istedi. İran Kürdistan Demokrat Partisi'ne üye peşmergelerin Suriye'ye sevk edildiği iddia edildi.
 
Suriye'de Türkiye sınırı bölgesindeki yerleşim birimlerine daha fazla yardım gönderilmesi istenirken, El Nusra güçlerinin kaybettikleri yerleşim birimlerini geri alabilmek için hazırlıklarını arttırdığı ileri sürüldü. Suriye'nin kuzey kesiminde 24 saatte en az 30 kişinin öldürüldüğü belirtildi.

PKK tarafından yapılan açıklamada Suriye'deki PYD'nin silahlı kolu YPG'ye her türlü desteğin verilmesi istenirken, özellikle Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde düzenlenmek istenen, valiliğin yasakladığı etkinliklere tam katılım sağlanması istendi.
 
KYB'DEN DESTEK
 
Kuzey Irak'ta Irak devlet başkanı Celal Talabani'nin liderliğindeki Kürdistan Yurtsever Birliği tarafından yapılan açıklamada Rojava'daki bütün Kürt örgütlerinin birlik olmaları istendi. Bu açıklamanın Kuzey Irak'taki Mesut Barzani'nin kontrolündeki sınır bölgesinde sınır kapısının insani yardım için kapalı tutulduğu döneme rastlaması dikkat çekici olarak değerlendirildi. 
 
PKK'NIN İRAN KOLU VE İKDP'DEN DESTEK İDDİASI
 
PKK'nın İran'daki kolu PJAK tarafından yapılan açıklamada, Suriye'de Rojava bölgesindeki halkı savunmaya hazır oldukları belirtildi. Öte yandan internetteki sosyal medyada, Tahran yönetimi karşıtı İran Kürdistan Demokrat Partisi'ne bağlı peşmergelerin sınırı aşarak Suriye'ye geçtikleri öne sürüldü. Kuzey Irak üzerinden Suriye'ye doğru yola çıktıkları iddia edildi. Bu konuda Kuzey Irak'tan herhangi bir açıklama yapılmadığı belirtildi.

DHA