Ciğerlerimiz yandı!

Kazdağları'nın Havran ilçesi sınırlarında çıkan ve yaklaşık 500 hektarlık alanı etkileyen orman yangını, büyük ölçüde kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

Ciğerlerimiz yandı!
11 Eylül 2012 Salı 15:51 tarihinde eklendi.

Dün öğleden sonra çıkan ve tarla kenarında yakılan ateşten kaynaklandığı tahmin edilen, saatteki hızı 76 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle büyüyen orman yangını, sabah saatlerinde büyük ölçüde kontrol altına alındı. 

     
Ekipler, riskli bazı noktalar üzerinde yoğunlaşırken, soğutma çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. 
   
 Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğutma çalışmalarının havadan ve karadan devam ettiğini belirterek, ''2 yangın söndürme uçağı ve 4 helikopterle müdahale edilmekte ve risk ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır. Karada ise 50 arazöz, çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Yangın boyunca hiçbir köyümüzde can ve mal kaybı olmamış, ayrıca hastaneye intikal eden yaralanmalar meydana gelmemiştir'' dedi. 
   
Yangının, rüzgarın yönü itibarıyla tehdit etmesi nedeniyle boşaltılan Kalabak ve Tepeoba köylerinde ise hayat, tamamen normale döndü. 
     
Yoğun duman ve olası yangın riskine karşı evlerini terk eden köylüler, bugün sabahın ilk ışıklarından itibaren yarım kalan işlerini tamamladı, bahçe ve tarlalarındaki işlerine yoğunlaştı. 
     
Orman yangınının bölge halkına korkulu anlar yaşattığını anlatan köylüler, ''Duman, kabus gibi köylerimizin üzerine çöktü. Uyarılar üzerine köyleri boşalttık. Rüzgar, yönünü değiştirince evlerimize geri döndük'' dedi. 
     
Can ve mal kaybının olmamasının, yangının köylerine ulaşmamasının teselli olduğunu dile getiren yöre sakinleri, zeytinliklerinin zarar görmesinden dolayı üzgün olduklarını dile getirdiler.