Çiğli imamı silahları saklayıp yola çıkmış

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen, aralarında Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı'nın

Çiğli imamı silahları saklayıp yola çıkmış
26 Temmuz 2016 Salı 12:46 tarihinde eklendi.
MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen, aralarında Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı'nın imamı olarak bilinen 'Paşa' lakaplı Zekeriye Kuzu'nun da bulunduğu 7 askerin gözaltına alınmasından sonra, gösterdikleri yerlerde, 14 adet tüfek, 28 şarjör, 2 tabanca, 3 el bombası, 9 bomba atar mühimmatı, 8 tabanca şarjörü, 1 telefon, 1 pil şarj cihazı, gece görüş cihazı ve optik malzemeler ele geçirildi.
 
Devam eden operasyonların merkezi Çetibeli bölgesi olurken, havadan ve karadan bölge abluka altına alındı, içilebilecek su bulunan yerler dahil her noktada operasyonlara başlandı.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ-PDY) üyesi askerler, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatilini geçirip, kısa süre önce ayrıldığı otele saldırı düzenledi. Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan Marmaris'e gelen sualtı taarruz (SAT) ve muharebe arama kurtarma (MAK) eğitimi alan askerlerden oluşan karma tim, iki şehit veren polisin açtığı ateş nedeniyle helikopterlerin alçalamaması üzerine, ormanlık alana kaçıp gizlenmek zorunda kaldı. Bu askeri yakalamak için 10 gündür süren operasyon dün (pazartesi) önemli oranda sonuç verdi.
 
Vatandaşların da ihbarıyla harekete geçen jandarma komando ve polis özel timlerinin operasyonunda, Çiğli Ana Jet Üssü'nün imamı olarak bilinen 'Paşa' lakaplı Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu, Binbaşı Taner Berber, Astsubay İlyas Yaşar, Astsubay Gökhan Güçlü, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Ömer Faruk Göçmen ile Hava Piyade Kıdemli Çavuş Abdulhamit Gül Erdem, yakalandı. Oldukça bitkin görünen 7 darbeci asker, Çetibeli Jandarma Karakolu'ndaki ilk işlemlerin ardından Muğla'ya gönderildi. Askerlerin halen Muğla Emniyeti Terörle mücadele Şube Müdürlüğü'nde bulundukları belirtildi.
 
SAKLADIKLARI SİLAH VE MÜHİMMATLAR BULUNDU
 
Dün yakalanan askerlerden Zekeriya Kuzu'nun üzerinde beylik tabancası bulundu. Yine askerlere ait bir sırt çantasında da bir tabanca daha ele geçirildi. Gözaltılardan sonra genişletilen operasyonda, yakalanan darbeci askerlerin verdiği bilgiler doğrultusunda, Muğla Valiliği'nin açıklamasına göre, 14 adet HK 416 uzun numlalı tüfek, 28 şarjör, 2 tabanca, 3 el bombası, 9 bomba atar mühimmatı, 8 tabanca şarjörü, 1 telefon, 1 pil şarj cihazı, gece görüş cihazı ve optik malzemeler ele geçirildi. Bu mühimmatlar üzerindeki araştırmaların da sürdüğü ifade edildi. bu arada gözaltına alınan askerlerin verdiği bilgilerden, yakalanmadan önce toplam 18 kişi oldukları ortaya çıktı. Henüz yakalanamayan 11 darbeci askerin daha bulunduğu anlaşıldı.
 
BÖLGE ABLUKAYA ALINDI
 
Firari askerlerden 7'sinin yakalanmasından sonra, operasyonun merkezi Marmaris'in Çetibeli bölgesi oldu. Jandarma komando timleri, dağlık alanda arama tarama faaliyetlerini sürdürdü. Bir uçak ile helikopterler de havadan bölgedeki kontrollerini sürdürdü. Bunun yanı sıra polis özel harekat timleri de özellikle yerleşim merkezine yakın bölgeler ile içilebilecek su bulunan alanlarda arama ve yakalama çalışmalarına başladı. Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akçapınar, Şirinköy, Göksu, Marmaris'e bağlı Çetibeli, Akyaka ve Göksu köyleri bölgelerinde yoğunlaşıldı. Bu noktalardaki köylüler de dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Darbeci askerlerin saklandıkları süre boyunca en büyük zorluğu su bulmakta yaşadıkları tespit edildi.

DHA