"Çığlıklar hala kulaklarımda"

Konya'da sürücüsünün direksiyon başında uyuduğu öne sürülen TIR'ın, karşı şeride geçerek yolcu minibüsü ve başka bir TIR'a çarpması sonucu 10 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı kazada yaralı olarak kurtulan Salih Gezer ve Ömer Ünal, dehşet anlarını anlattı.

Çığlıklar hala kulaklarımda
18 Nisan 2014 Cuma 12:27 tarihinde eklendi.
Hastanede tedavisi devam eden Salih Gezer, "Bir kaç saniye her şey karardı. Sonra kendime geldiğimde minibüsün içerisindekiler çığlık atıyorlardı, 'Yardım edin ölüyoruz' diyorlardı. Minibüstekilerin çığlıkları hala kulağımda'' dedi. Minibüste uyurken kazanın olduğunu belirten Ömer Ünal da, ''Tüm yaşananları önce rüya sandım. Hatta kendi kendime dedim ki kalk Ömer, işe geç kalacaksın. Ama rüya değilmiş'' diye konuştu.
 
Kaza, 9 Nisan Çarşamba günü saat 06.45'de Konya- Afyonkarahisar karayolunun 20'nci kilometresinde meydana geldi. Direksiyon başında uyuduğu iddia edilen Halil İbrahim Esen yönetimindeki 33 JCB 16 plakalı TIR, karşı şeride geçip Sarayönü İlçesi'nden Konya'ya yolcu taşıyan Osman Demirkol yönetimindeki 42 Z 4723 plakalı minibüs ile Sebahattin Özçıray yönetimindeki 34 SH 6973 otomobil yüklü TIR'a çarptı. Katliam gibi kazada 7 kişi olay yerinde, 3 kişi ise kaldırıldıkları hastanelerde yaşamını yitirdi, 8 kişi da yaralandı. 3 sürücünün de öldüğü kazada, tedavileri tamamlanan yaralılardan 3'ü taburcu edildi.
 
Kazadan yolcu olarak bulundukları minibüsten yaralı kurtulan, hastanede tedavileri devam eden plastik fabrikasında işçi olarak çalışan 19 yaşındaki Salih Gezer ile galeride çalışan 24 yaşındaki Ömer Ünal, yaşadıkları o anı anlattı.
 
'YARDIM EDİN ÖLÜYORUZ ÇIĞLIKLARI, YÜKSELDİ'
 
Kazada leğen kemiği kırılan Salih Gezer, ölenlerin 'Yardım edin ölüyoruz' çığlıklarını hala duyduğunu belirtti. Minibüs şoförünün yanına oturduğunu ve TIR'ın, üstlerine doğru geldiğini anlatan Gezer, şunları söyledi:
 
''Diğer şeritteki TIR'ın bizim şeride geçtiğini gördüm. O anda şoför Osman ağabey direksiyonu kırdı. Ama TIR yine de minibüse çarptı. O an bir kaç saniye her şey karardı. Sonra kendime geldiğimde minibüsün içerisindekiler çığlık atıyorlardı. 'Yardım edin ölüyoruz' diyorlardı. Kendimi rüyada sanıyordum. Etrafta büyük bir toz bulutu vardı. Kalkmaya çalıştım ama kalkamadım. Minibüsün içerisindeki kişilerin can çekişirken ki çığlıkları hala kulağımda.''
 
''YAŞIYOR BU DEDİLER, SEDYEYE ALDILAR' 
 
Sağlık görevlilerinin sesini duyduğunu belirten Gezer, ''Beni tuttular, yaşıyor bu dediler sedyeye taşıdılar. 4 ay önce de evlilik yaptım, Allah beni eşime bağışladı. Yolculuk yapmaktan korkuyorum artık. Minibüs sürücüsü Osman ağabey komşumuzdu, tanışıyorduk. Ben hep arka koltuklara otururdum. O gün beni çağırdı, 'Gel Salih yanıma otur' dedi. Sonra kaza oldu. Osman ağabeyin yanımda ölmesi bana büyük acı verdi'' diye konuştu.
 
ÖLÜ SAYISININ FAZLA OLDUĞUNU DUYUNCA DELİYE DÖNDÜM 
 
Salih Gezer'in eşi 19 yaşındaki Raiba Gezer de, eşinin bindiği minibüsün kazayı yaptığını duyunca şoke olduğunu belirterek, ''Ölü sayısının çok olduğunu duyunca deliye döndüm. Hastaneye gittik, eşimi gördüm, dünya benim oldu. Yaralı kurtulması bizi çok sevindirdi'' dedi.
 
''ETRAFIMDA CESETLERİ GÖRDÜM''
 
Sağ bacak ve kolunda kırıklar olan Ömer Önal da, minibüse koşarak yetiştiğini belirterek, şunları anlattı:
 
''Sabah saat 06.30'daki yolcu minibüsü, sürekli kullandığımız minibüstü. Biraz geç kalacağımı hissedip koşup yetiştim minibüse. Minibüse bindikten sonra ilçeden çıkmadan ben uyudum. Kazayı hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda arazide yatıyordum. Beni çıkardılar mı, yoksa minibüsten mi fırladım hatırlamıyorum. Etrafımda cesetleri gördüm. Ambulans geldi bizi götürdüler ve kurtulduk. Tüm yaşananları önce rüya sandım. Hatta kendi kendime ''kalk Ömer, işe geç kalacaksın'' dedim ama rüya değilmiş.''
 
Acı haberi aldığında çok üzüldüğünü ifade eden Ömer Ünal'ın 40 yaşındaki annesi Havva Ünal da, ''Her zamanki gibi sabah işine gönderdim. Ama acı haberi duyduk, aklımız çıktı. Hastaneye geldik yaralı halde kurtulduğunu görünce çok sevindik. Allah oğlumu bana bağışladı. İnşallah biran önce sağlığına kavuşur'' dedi.

DHA