'Cihan' derbisi!

Bank Asya 1. Lig'deki İzmir derbisinde ev sahibi Karşıyaka, Göztepe'yi Cihan Yılmaz'ın kafa golüyle devirdi.

Cihan derbisi!
29 Ocak 2012 Pazar 22:14 tarihinde eklendi.

 

Bank Asya 1. Lig'de iki İzmir ekibinin mücadelesinde Karşıyaka, Göztepe'yi 1-0 mağlup etti.
 
Karşıyaka 11. dakikada öne geçti. Sol kanattan gelişen Karşıyaka atağında Ahmet Solakel'in yaptığı ortada ceza alanı içinde topla buluşan Cihan'ın sert vuruşunda top ağlara gitti: 1-0.
 
İlk yarısı 1-0 Karşıyaka'nın üstünlüğüyle sona eren karşılaşmanın ikinci devresinde her iki takım geliştirdiği ataklardan gol bulamayınca Karşıyaka, müsabakadan 1-0 galip ayrıldı.
 
PUAN DURUMU
Karşıyaka, puanını 26'ya yükselterek, ilk 6 sıra için takibini devam ettirdi. Ligde geçen hafta aldığı Adanaspor galibiyetinin ardından Göztepe'yi de mağlup etmeyi başaran Karşıyaka, 19. haftayı 26 puan ve averajla 9. sırada tamamladı.
 
Bu sonuçla 6. sıradaki Konyaspor'un 4 puan gerisinde yer alan Karşıyaka, son 4 haftada topladığı 10 puanla üst sıraları takibini sürdürdü.
 
Karşıyaka'ya 1-0 yenilen Göztepe ise 19 puanda kaldı. 
 
Son 5 haftadır galip gelemeyen Göztepe, bu maçlarda sadece 1 puan aldı.
 
Bir maçı eksik olan Denizlispor ile aynı puana sahip sarı-kırmızılı takım, düşme hattındaki Sakaryaspor'un 2 puan önünde yer aldı.
 
KALECİ VEDAT'IN ÇABALARI YETMEDİ
Karşılaşmanın uzatma bölümünde Göztepe'nin kazandığı köşe vuruşunda kalesini terk ederek rakip ceza alanı içine giden kaleci Vedat, takımına beraberlik golünü kazandıramadı. 
 
GÖZTEPELİLER ÇILDIRDI
Maçtan sonra Karşıyakalı futbolcular ve taraftarlar büyük sevinç yaşadı. Göztepeliler ise stattaki koltukları parçaladı.