Cihaner yok! Şimdi ne olacak?

Erzincan davasında hakkında zorla getirme kararı bulunan CHP milletvekili İlhan Cihaner Yargıtay'daki duruşmaya katılmadı.

Cihaner yok! Şimdi ne olacak?
28 Haziran 2013 Cuma 10:25 tarihinde eklendi.
Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner’in de yargılandığı Erzincan Davası’na Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nde devam ediliyor. Geçen duruşma hakkında zorla getirme kararı verilen Cihaner, duruşmaya katılmadı. Cihaner, şu ana kadar kendisine bu sabah da herhangi bir tebligat yapılmadığını ve bir polis yetkilisinin gelmediğini ifade etti.
 
Cihaner dün yaptığı açıklamada da polislerce zorla götürülmesi ihtimali olup olmadığına ilişkin “ Türkiye ’de hukuku öngörülebilirlik ortadan kalkığı için ne olacağını hep barebar göreceğiz” demişti. Direnip direnmeyeceğine ilişkin de “Bakalım” diye yanıt vermişti. Bir önceki dönem DTP ’li Sebehat Tuncel’e ilişkin yakalama kararının TBMM ’ye tebliğ edildiğini ve meclis başkanlığı tarafından uygulanmadığını anımsatan Cihaner, “O dönem, zorla getirme kararı Meclis'e tebliğ edildi. Fakat hiçbiri infaz edilmedi. Hatta ‘Meclisten milletvekili vermeyiz’ denilmişti. ‘Bu müdahaledir’ diye yorumlar olmuştu. Burada ise ilginç bir şekilde TBMM muhatap alınmıyor. Bir yazışma yapıldıysa da bana yansıtılmadı” diye konuşmuştu.