Çılgın Proje'nin bir sahibi daha çıktı!

SP, Başbakan'ın açıkladığı ''Kanal İstanbul'' projesini sahiplendi...

Çılgın Projenin bir sahibi daha çıktı!
29 Nisan 2011 Cuma 20:43 tarihinde eklendi, 1.215 kez okundu.

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Türkiye için ne gibi faydalı fikir ileri sürülmüşse bunun temelinde Milli Görüş'ü bulursunuz. Başbakanın açıkladığı o çılgın proje de bizim projemizdir" dedi. 
 
Kamalak, partisinin aday tanıtım toplantısına katılmak üzere geldiği Giresun'da, Vali Dursun Ali Şahin'i makamında ziyaret ederek sohbet etti. 
 
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kamalak, Saadet Partisi olarak seçim barajına takılmayacaklarını düşündüklerini ifade etti. 
 
"Tabandan güçlü bir akımın geldiği hissediliyor. Bu milletin yüzde 10'luk barajın çok üzerinde bize teveccüh edeceğini düşünüyorum" diyen Kamalak, "Tabi ki karar ve yetki yüce milletimize aittir. Genel Seçimlerin, Türkiye, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Kanal İstanbul" projesi hakkındaki görüşlerinin sorulması üzerine Kamalak, şunları söyledi: 
 
"Türkiye için ne gibi faydalı fikir ileri sürülmüşse bunun temelinde Milli Görüş'ü bulursunuz. Başbakanın açıkladığı o çılgın proje de bizim projemizdir. Ama kim hayata geçirirse (ondan da Allah razı olsun) deriz. 10 yıldan beri bunun üzerinde çalışılıyordu. Projenin fikir babası da teşkilatımızdan Saadet Partisi Beyoğlu İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Özgan beydir. Sayın Başbakanın kamuoyuna takdim ettiği projenin detayını görmedim. Bizim projemizle birebir aynı mı, değişiklik oldu mu bilmiyorum ama önemli olan bu fikrin ortaya çıkarılmasıdır. Projede bir kanal açma söz konusudur. Başbakanımız hayata geçirebilirse... Ülke bizim, millet bizim, başbakan da bizim." 
 
Kamalak, devletin projeyi inceleyip, etüt edip faydalı bulduğunda hayata geçireceğini söyledi.