Cilo Dağı'na tırmanan 4 dağcıya 3'er ay hapis

Hakkari ile Yüksekova ilçesi arasında bulunan ve 2010 yılında 'askeri geçici güvenlik bölgesi' ilan edilen Cilo Dağı'na tırmanan 4 dağcı, Yüksekova Sulh Ceza Mahkemesi'nce 3'er ay hapis ve 450'şer lira para cezasına çarptırıldı.

Cilo Dağına tırmanan 4 dağcıya 3er ay hapis
18 Ocak 2014 Cumartesi 14:49 tarihinde eklendi.
Zirve Dağcılık Hakkari İl Temsilcisi ile Cilo Dağcılık Kulübü Başkanı Hacı Tansu, Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun şikayeti üzerine bu cezayı aldıklarını söyledi.
 
Zirve Dağcılık Kulübü Hakkari İl Temsilcisi ile Cilo Dağcılık Kulübü Başkanı Hacı Tansu, Ağrı Zirve Dağcılık İl Temsilcisi Nuri Tunç ile dağcılar Abdulkerim Tekçe ve Ömer Özer, 24 Kasım 2010 günü, 4 bin 135 metre yükseklikteki Cilo Dağı'na tırmandı. Dağcılar, bu tırmanışı 'faaliyet raporu' olarak kulüplerinin merkezine bildirdi.
 
Türkiye Dağcılık Federasyonu bunu öğrenince suç duyurusunda bulundu. Yüksekova Sulh Ceza Mahkemesi'nde 4 dağcı hakkında 'askeri geçici güvenlik bölgesi' ilan edilen yerde tırmanış gerçekleştirdikleri gerekçesiyle dava açıldı. İki hafta önce sonuçlanan davada 4 dağcı, 3'er ay hapis ve 450'şer lira para cezasına çarptırıldı. Sanıkların hapis cezası ertelendi.
 
Cilo Dağcılık Kulübü Başkanı Hacı Tansu, "Aktivist Sanatçılar Birliği tarafından Cilo Dağları'nda bana, barışa katkı plaketi verilirken, Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun şikayeti üzerine açılan davada hakkımda 3 ay hapis ve para cezası verilmektedir. Cilo Dağları'na yaptığım faaliyeti hazmedemeyerek benim hakkımda Genelkurmay üzerinden Jandarma Genel Komutanlığı'na, İçişleri Bakanlığı üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ve Hakkari Valiliği'ne birçok koldan suç duyurusunda bulunmuşlardır."

DHA