Cilt Tiplerine Göre Harika 3 Öneri

Kendine güvenen, kendini seven bir kadının en büyük yatırımı giydikleri değil cildidir. Sağlıklı, mat ve temiz bir cilde sahip olmak ise tüm kadınların en büyük isteğidir.

Cilt Tiplerine Göre Harika 3 Öneri
01 Ocak 2017 Pazar 21:02 tarihinde eklendi, 1.030 kez okundu.

Kendine güvenen, kendini seven bir kadının en büyük yatırımı giydikleri değil cildidir. Sağlıklı, mat ve temiz bir cilde sahip olmak ise tüm kadınların en büyük isteğidir. güzellik zarafetin ayrılmaz bir parçasıdır. Ve zarafet bütünün içindeki ayrıntılarda gizlidir. Cilt güzelliği bütünü tamamlayan en önemli öğedir. Ciltteki ton eşitsizliğini kaldırmak, lekeleri yok etmek ve yaşlanma belirtilerinin önüne geçmek; hassas, yağlı, karma tüm cilt tipine sahip kadınlar için ortak beklentiler arasında kabul görmektedir.
 

1- Zambak, gül gibi çiçek özleri ile yapılan cilt maskeleri beyin kimyasını etkileyerek cildin daha genç görünmesini ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Nemlendirici kremler ve UV ışınlarına karşı koruyucular kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Parfüm içermeyen kremler ve temizleme sütleri sizin tercihiniz olmalıdır. Her akşam yatmadan yeşil çay özleri ile hazırlamış olduğunuz maskeyi pamukla cildinize sürerek nem dengesini korumaya yardımcı olabilirsiniz. Cildi kuru bir yapıya sürükleyen makyaj malzemelerinden kaçınmalı özellikle su bazlı fondötenleri kullanmaya dikkat etmelisiniz.
 

2- Ayva çekirdeği reçel kıvamında kaynatılarak yapılan bir maskeyi haftada bir kere uygulamak cildinizin yenilenmesine yardımcı olacaktır. Maske sonunda cildinizi ılık bir suyla yıkamalı ve ardından buhar banyosu yaparak cilt tipinize uygun bir nemlendirici kullanmalısınız. Maskeyi düzenli olarak uyguladığınızda kısa sürede faydasını göreceksiniz.
 

3- Kakao, bal ve yulaf ezmesi ile hazırlayacağınız maske sizin haftalık bakım ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olacaktır. Yine duş öncesi yüze sürülen ve 15 dakika kadar bekletilen doğal kil de cildi yağlı görünümünden uzaklaştıracaktır. Yağlı cilt tipine sahip kadınların yapmış oldukları en büyük hatalardan biri de makyaj sırasında yoğun fondötenler uygulayarak cildi ağırlaştırmaktır. Sivilceleri ve lekeleri kapatmak adına sürülen bu tarz fondötenler cildi doğal görünümünden uzaklaştırmaktadır. Fondöteni parmak uçlarıyla değil fırça ile uygulamak yine cilt temizliğiniz açısından daha uygun olacaktır. Makyaj çıkarma sırasında da süt özlü doğal temizleyicileri tercih etmelisiniz. Limon suyunun kurutucu etkisi ile hazırlanmış olan bal, kil ve yumurta akı maskesi de cildinizin yağlı görünümünü istenilen seviyeye indirme konusunda yardımcı olacaktır.
 

Kuru ciltler özellikle kurak yaz aylarında çatlama, dökülme ve yanma gibi acı verici durumlarla sık sık karşılaşmaktadırlar. Cildi yenileyici ve onarıcı niteliğindeki nemlendirici kremler buna ek olan cilt bakım maskeleri kuru cilde sahip bayanların en büyük yardımcısıdır. Zeytinyağı harika bir cilt nemlendiricisidir. 1 tatlı kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı bal, yulaf ezmesi ve zeytinyağı ile hazırlayacağınız bakım maskesi cildinizi tazelemeye yardımcı olacaktır. Önerilen maskeyi haftada bir defa uygulayabilirsiniz.

Kaynak: 

https://www.kadiin.com/tum-cilt-tiplerine-gore-bakim-onerileri/