Cilvegözü zanlılarına dava açıldı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 18 kişinin öldüğü, 24 vatandaşın yaralandığı bombalı araç saldırısını düzenledikleri iddia edilen 6 zanlı hakkındaki soruşturma tamamlandı.

06 Ağustos 2013 Salı 20:39 tarihinde eklendi.

11 Şubat 2013 Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki tampon bölgede Mitsubishi marka aracın patlatılmasıyla ilgili Adana 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Suriye uyruklu firari Wael Shıkh R. (25) Yusuf B. (33), Ahmad B. (42) ve sim kartları temin ettiği belirtilen Rahmi B. (41) hakkında 'bombalama suretiyle adam öldürme (maktül sayısınca 18 kez), devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, bombalama yöntemiyle adam öldürmeye teşebbüs (mağdur sayısınca 24 kez), patlayıcı madde bulundurmak, kamu malına zarar vermek, mala zarar vermek' suçlarından 19'ar kez ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca 507'şer yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.

Bombalı aracın getirilmesine yardım ettiği ileri sürülen sanık Zübeyde Ş. (33) ile İsmail Z. (48), için de 'Silahlı terör örgütüne yardım etmek' suçundan 10'ar yıl hapis cezası istendi. 11 kişi hakkında da takipsizlik kararı verildi. Sanıklar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

İddianameye göre, saldırı talimatını Suriyeli Tuğgeneral Adnan Havvaş'ın verdi. Bombalı saldırıyı gerçekleştiren Wael Shıkh R. patlamanın ardından Yayladağı Gümrük Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçti. Gümrük kapısında kamera bulunmadığı için Wael Shıkh R.’nin görüntüleri elde edilemezken, firari sanığın 2009'dan itibaren 17 kez Türkiye’ye giriş çıkış yaptığı tespit edildi.

Zanlıların kimlikleri olay günü sınır kapısında çekim yapan bir Fransız TV'sinin görüntüleri ile güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu belirlendi.


CİHAN