Cimbom getirdi,Fener alıyor

Geçen sezon Feyenoord'da kiralık olarak forma giyen Manchester City'nin forveti Guidetti için Galatasaray’la birlikte Fenerbahçe’nin de devrede olduğu iddia ediliyor.

Cimbom getirdi,Fener alıyor
17 Mayıs 2012 Perşembe 11:05 tarihinde eklendi.

 

Sabah'ta yer alan habere göre, sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'da transfer harekatı erken başladı. Çek golcü Milan Baros'u gözden çıkartan sarı-kırmızılıların teknik direktörü Fatih Terim gözünü İsveçli golcü John Guidetti'ye dikti. 2008 yılında Manchester City'nin Brommapojkarna'dan transfer ettiği genç forvet, Fenerbahçe-Galatasaray maçı için vatandaşı Johan Elmander'in davetlisi olarak İstanbul'a geldi. Elmander'in de devreye girmesi ve tavsiyede bulunmasının ardından 20 yaşındaki forvetin de Galatasaray'a gelmeye sıcak baktığı bildirildi.
 
Fenerbahçe de devrede
İsveç'in Aftonbladet gazetesine göre ise Guidetti'nin peşinde olan tek Türk kulübü Galatasaray değil. Gazete, Fenerbahçe'nin de geçen sezon Feyenoord'da attığı 20 golle birçok kulübün gündemine gelen başarılı forvetin peşine düştüğünü öne sürdü. Tevez, Dzeko ve Agüero gibi forvetlere sahip olan Manchester City'nin kadroda şu an için yer veremediği Guidetti'yi yine kiralama yoluna gideceği öğrenildi. .
 
Sakatlığı ciddi
Euro 2012'ye sakatlığı nedeniyle gidemeyecek olan John Guidetti için ülkesinde ortaya atılan iddia bir hayli ciddi. Sakat bacağındaki sinirlerin yüzde 30 kayba uğradığı ve, sağ bacağının iki santim inceldiği ifade edilen 20 yaşındaki oyuncunun refleks kaybı yaşadığı ve tedavi sürecinin çok uzun süreceği öne sürüldü. John Guidetti'nin futbol hayatının bile tehlike de olduğu da gelen haberler arasında.
 
Guidetti kimdir?
İsveç futbolunun son dönemde yetiştirdiği en önemli golcülerden biri olan John Guidetti, 15 Nisan 1992'de doğdu. İsveç'te Brommapojkarna takımında ortaya koyduğu performansla Inter, Sampdoria, Ajax, Lazio, Roma gibi kulüplerin dikkatini çekerken, Manchester City 2008 yılında genç yıldızı renklerine bağladı. Eski takımı Brommapojkarna ve İngiltere'de Burnley'nin ardından geçen sezon kiralandığı Hollanda'nın Feyenoord takımında 20 gol atarak dikkatleri üzerine çekti. Guidetti, 1 kez İsveç Milli Takımı forması giydi.