Cimbom istedi,Antep kaptı

Gaziantepspor, uzun süre adı Galatasaray'la anılan Cenk Tosun'u kadrosuna kattı.

Cimbom istedi,Antep kaptı
26 Ocak 2011 Çarşamba 08:13 tarihinde eklendi.

 

Spor Toto Süper Lig'te üst sıraları, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise final oynamayı hedefleyen Gaziantepspor, Bundesliga ekibi Eintracht Frankfurt'un kadrosunda yer alan Alman U21 Milli futbolcusu Cenk Tosun'u kadrosuna kattı.
 
Almanya 1. Futbol Ligi'nde (Bundesliga) Eintracht Frankfurt forması giyen forvet oyuncusu Cenk Tosun Gaziantepspor ile her türlü konuda anlaşarak Türkiye'ye geldi.
 
19 yaşındaki Cenk Tosun, Gaziantepspor ile 4,5 yıllık sözleşme yaptı.
 
Transfer hakkında bilgi veren Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, başarılı ve gelecek vaat eden kaliteli oyuncuları kadroya katmaya devam ettiklerini, Cenk Tosun'un Gaziantepspor'a uzun yıllar hizmet edeceğine inandığını söyledi.
 
GEÇEN YIL PROFESYONEL KADROYA ALINDI
Almanya U 21 Milli takım formasını giyen Cenk Tosun 14 yıldır Eintrach Frankfurt takımında forma giyiyor.
 
Eintracht Frankfurt Teknik Direktörü Michael Skibbe, Gaziantepspor'a transfer olan Cenk Tosun için, "Cenk'in Gaziantep'te oynaması bir şans" ifadesini kullandı.
 
Geçen sezon başında Eintracht Frankfurt'ta profesyonel kadroya alınmıştı. Sakatlığı nedeniyle sadece bir kez Bundesliga'da forma giyme sevinci yaşayan Cenk bu sezon ise Frankfurt'un forvet hattında bulunan Yunanistan'ın milli golcüleri Gekas ve Amanatidis, Çek milli takımından Fenin ile Halil Altıntop'la verdiği yarışta kadroya girememişti.
 
Son 2 sezonda ağır sakatlıklar geçiren 1 metre 83 santimetre boyundaki genç yetenek, geçen sezon sadece Wolfsburg'la mayıs ayında oynanan Bundesliga maçında son 15 dakika forma giymiş, bu sezon ise henüz hiçbir resmi maçta görev alma şansı bulamamıştı.
 
Kasım ayında Almanya'nın İngiltere'yi 2-0 yendiği U-21 milli takımları arasındaki özel maçta ilk kez U-21 forması giyen Cenk Tosun, iyi futbolunu bir de golle süslemişti. Cenk Tosun'un adı bu sezon Galatasaray'la anılmıştı.

Milliyet