Cimbom Sercan'ın parasını ödemeyecek

Galatasaray, şike iddianamesinde ismi geçen Sercan’ın bonservisi için Bursa’ya olan borcunu askıya alıyor

Cimbom Sercanın parasını ödemeyecek
05 Aralık 2011 Pazartesi 08:38 tarihinde eklendi, 1.220 kez okundu.

 

Bugün avukatlarla biraraya gelecek yönetimin gerekçesi olayın Bursa’dayken yaşanması ve bu konuda kendilerine uyarı yapılmaması
 
Ayrıca suçlamanın ne olduğunu öğrenmeye çalışan sarı-kırmızılılar toplantıda Sercan’ın sözleşmesinin feshini de masaya yatıracak
 
Galatasaray yönetimi önceki gün mahkemeye gönderilen iddianamede adı geçen genç golcüsü Sercan Yıldırım’ın durumunu görüşmek üzere bugün avukatlarla biraraya geliyor. Savcılık tarafından İstanbul 16. Ağır Caza Mahkemesi’ne ulaştırılan 401 sayfalık iddianamede şüpheli olarak adı geçen 14 futbolcudan biri olan ve 6222 sayılı yasanın 18/3. maddesine göre hakkında ‘seyirden yasaklanması’ yani statlara girmemesi kararı verilen Sercan’ın durumu bugünkü zirvede masaya yatırılacak.
 
Sezon başı 3 milyon Euro bonservis bedeli ve Musa Çağıran karşılığında transfer edilen Sercan için sarı-kırmızılılar kulübü Bursaspor ile ödeme için 200’er bin Euro’dan 15 taksit için anlaşma sağlamıştı. Bugün avukatlarla yapılacak toplantının ardından G.Saray yönetimi öncelikle ödemeleri kesecekler. Buna gerekçe olarak ise Sercan’ın şike ve teşvikle ilgili olarak şüpheli sıfatıyla iddianamede adının geçmesine neden olan olayların Bursa’da forma giyerken yaşanması ve yeşil-beyazlı kulübün bu konuyla ilgili olarak transfer esnasında kendilerine bilgi verilmemesi gösterilecek.
 
Ayrıca 5 yıllık anlaşma imzalanan genç golcünün sözleşmesinin feshedilmesi konusunun da konuşulacağı belirtildi. Sarı-kırmızılılar Sercan’la ilgili suçlamanın ne olduğunu öğrenmeye çalışırken oyuncuyla ilgili kesin karar için iddianame beklenecek.
 
1 GÜNLE KURTULDU
 
Bu arada savcılığın statlara girişin yasaklanması ile ilgili kararını kolluk kuvvetleri dün Futbol Federasyonu’na iletirken, şike ve teşvikle suçlanan futbolcu ve yöneticiler dün oynanan maçlara alınmadılar. Hatta bazıları ısınmak için sahadayken kadrodan çıkarılırken, G.Birliği deplasmanında 11’de yer alan Sercan Yıldırım’ın karar dün TFF’ye tebliği için oynamasıyla ilgili bir sıkıntının bulunmadığı da ifade edildi.
 
Başkan Ünal Aysal da konuyla ilgili TRT’de “İddianamede en büyük sürpriz Sercan oldu. Bu işlerle ilgisi olup olmadığını eski kulübüne sormak lazım. Umarım bu badireden kurtulur. Biz ikna olursak karra itiraz ederiz” dedi.