Cimbom'a gol makinesi

Valencia ile pazarlıklara başlandı. İspanyol kulübü 18 milyon euro talep etti, Galatasaray indirim istedi. Aslan, geçen yıl 54 maçta 30 gol atan Soldado'ya ilk sene için 3.2 milyon euro'luk bir teklif sunacak

Cimboma gol makinesi
20 Haziran 2012 Çarşamba 09:36 tarihinde eklendi.

 

Senegalli golcü Demba Ba'dan vazgeçilmesinin ardından "Ondan daha iyisini alacağız" diyen Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın yeni hedefi ortaya çıktı.

Sarı-kırmızılı ekibin peşinde olduğu ismin, Valencia'nın gol makinesi Roberto Soldado olduğu belirlendi. Teknik direktör Fatih Terim'in talebi üzerine başlatılan transfer operasyonunda Valencia ile kıran kırana pazarlık yapıldığı ortaya çıktı. İspanyol kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Valencia yıldız futbolcu için 18 milyon euro bonservis bedeli isterken; Galatasaray ise 13 milyon euro teklif etti. İki kulüp arasındaki görüşmeler tüm hızıyla devam ediyor.
 
SÖZLEŞMESİ HAZIRLANDI BİLE
 Maddi sıkıntı nedeniyle değerli oyuncularının bazılarını elden çıkarmak isteyen Valencia'nın, Soldado için ciddi bir indirim yapması bekleniyor.
 
 Öte yandan Galatasaray, Valencia ile anlaşması halinde Soldado'nun önüne koyacağı sözleşmeyi hazırladı bile. Dört yıllık mukavele yapılması planlanan İspanyol futbolcuya ilk yıl için 3 milyon 200 bin euro, ikinci yıl 3 milyon 400 bin euro, üçüncü ve dördüncü yıl ise 3 milyon 500 bin euro önerilecek. Geçen sezon 50 maçta 34 gol atan "Bay gol" lakaplı Soldado'yu EURO 2012 kadrosuna almayan İspanya'nın hocası Del Bosque yoğun şekilde eleştirilmişti