Cimbom'da 23 milyon dolarlık kriz

İşler tam yoluna girmişken, ‘sağlık heyeti’ konusunda yaşanan kriz, başkan yardımcısı Adnan Öztürk ile teknik direktör Fatih Terim arasında sıkıntı yarattı

Cimbomda 23 milyon dolarlık kriz
16 Aralık 2011 Cuma 12:07 tarihinde eklendi, 3.572 kez okundu.

 

Sezon başı Terim’in isteğiyle görevden alınan kulüp doktorlarından Burak Kunduracıoğlu ve ekibini Ordu deplasmanı öncesi yeniden geri döndüren Öztürk, teknik adamın göreve getirdiği Sarper Çetinkaya’nın ise kulüple ilişkisinin kesilmesini istedi.
 
Terim’in bu konudaki fikrini açıkca belirtmesine rağmen başkan Ünal Aysal’ın, sponsorları olan Medical Park Hastanesi’nin 23 milyon dolarlık yatırımı geri çekme resti üzerine Kunduracıoğlu ve ekibinin yeniden işbaşı yapmasına onay verdiği öğrenildi. Dr. Kunduracıoğlu, 6 aylık aradan sonra dün ilk kez takımla Ordu’ya gelirken, doktor Çetinkaya ise kafilede yer almadı.
 
‘O GÖMLEĞİ BANA GİYDİRMEYİN’
Fatih Terim’in, yönetimin aldığı bu karar karşısında tepki göstererek, “23 milyon dolarlık gömleği bana giydirmeye çalışmayın” dediği ve oluşan bu duruma isyan ettiği öğrenildi. Kendi isteğiyle göreve getirdiği Acıbadem Hastanesi doktorlarından Sarper Çetinkaya’nın görevine son verilmek istenmesine kızan ve çalışmak istemediği ekibin yeniden göreve getirilmesine tepki gösteren Terim’in, Ordu deplasmanı öncesi yaşanan bu duruma isyan ettiği ama konuşmak için devre arasını beklediği öğrenildi. Dün Dr. Kunduracıoğlu ile Terim’in bir araya gelmemesi dikkat çekerken, Adnan Öztürk’ün isteğiyle görevden alınan ve son olarak Yekta Kurtuluş’un ameliyatını gerçekleştiren Dr. Sarper Çetinkaya ise konu hakkında bir açıklama yapmadı.
 
‘Nasıl golü attım!’
Bu operasyon sonrası başkan yardımcısı Adnan Öztürk’ün, yakın çevresine söylediği iddia edilen “Nasıl golü attım?” dedikodusunun ise teknik direktör Fatih Terim’in kulağına geldiği, ikilinin arasının iyice açıldığı öğrenildi. Öztürk ve Terim arasında yaşanan bu son olay, kulüp içinde ‘büyük bir güç savaşı’na doğru sürüklenirken, başkan Ünal Aysal’ın bu son olayda Terim’e destek vermemesi ve sponsor baskısı nedeniyle Öztürk’ün dediğini yapması, teknik adamı sıkıntıya soktu. Kendi getirdiği doktor ile yolların ayrılmasına göz yummak zorunda kalan Terim, operasyon sonrası gönderdiği doktorla yeniden çalışmak zorunda kaldı. Ordu deplasmanına, görevden alınan Çetinkaya’nın oluşturduğu sağlık ekibi ve Kunduracıoğlu ile birlikte çalışan bir fizyoterapistin aynı anda gelmesi de dikkat çekti.
 
"Futbolcular şaşkın"
Bu durumdan en çok etkilenenler ise futbolcular oldu. Dr. Sarper Çetinkaya’nın tedavileri devam ettirdiği oyuncuların ne yapacaklarını şaşırdığı ve hangi ekiple tedavilerine devam edeceklerini bilemedikleri öğrenildi. Çetinkaya’nın ekibinin futbolcularla ilgilenmeyi sürdürdüğü ancak durumun çözülememesi nedeniyle sıkıntı yaşandığı bildirildi. Terim’in olası bir sakatlıkta nasıl bir tavır alacağı ise merak konusu.
 
Kriz kampta başladı
Cimbom’daki ‘medikal kriz’, ilk olarak sezon başı hazırlık kampı öncesinde başgöstermişti. Sponsor Medical Park Grubu’nda görev yapan Dr. Burak Kunduracıoğlu ve ekibinin görevine son veren Terim, yerine Acıbadem Hastanesi’nin cerrahlarından Dr. Sarper Çetinkaya ve ekibini getirmişti. Ama sponsor grubun bu duruma karşı çıkması üzerine yaşanan ilk kriz başkan Ünal Aysal’ın araya girmesiyle yatışsa da, daha önce yapılan sözleşmesi gereği kulüpten maaş almaya devam eden Kunduracıoğlu ve ekibi bir kenarda bekletildi. Adnan Öztürk tarafından 6 ay sonra yeniden düğmeye basıldı ve operasyon gerçekleştirildi.

Habertürk