Cimbom'un hayalleri yıkıldı

Galatasaray'ın Arsenal'den Emmanuel Eboue ile birlikte transfer etmek istediği Rus yıldız Andrey Arshavin'in Makhachkala ile anlaştığı iddia edildi.

Cimbomun hayalleri yıkıldı
09 Ağustos 2011 Salı 16:23 tarihinde eklendi, 1.169 kez okundu.

 

Transfer piyasasının en hareketli takımlarından olan Rusya Premier Ligi'nde mücadele eden Anzhi Makhachkala'nın, iki yıldız oyuncuyu daha kadrosuna katmaya yaklaştığı iddia edildi.
 
Uluslararası Rusya haber ajansı RIA Novosti'nin iddiasına göre, Dağıstan temsilcisi, Galatasaray'ın da transfer etmek için yoğun çaba sarfettiği iddia edilen Arsenal'in Rus yıldızı Andrey Arshavin ve Zenit Saint Petersburg'un Sırp forveti Danko Lazoviç'in transferinde sona yaklaştı.
 
Arsenal ile bir sezon daha kontratı olan Rusya Milli Takımı'nın kaptanı Arshavin ve Zenit formasıyla Rusya Premier Ligi'nde 17 maça 9 gol sığdıran Lazoviç'in Zenit ile anlaşma sağladığı öne sürüldü.
 
Hafta sonu CSKA Moskova karşısında teknik heyetin kararıyla oynatılmadığı açıklanan Lazoviç'in, forma giymemesinin asıl sebebinin bu transfer olduğu iddia edilirken, 30 yaşındaki Arshavin'in de Arsenal ile anlaşıldıktan sonra ülkesine döneceği ifade edildi.
 
2009 yılında dönemin UEFA Kupası şampiyonu Zenit'den 16.5 milyon euro karşılığında İngiltere'ye transfer olan Arshavin, topçularla çıktığı 106 maça 28 gol ve 36 asist sığdırmıştı.
 
Hollanda ve İngiliz basınında Galatasaray'ın Arsenal'den Emmanuel Eboue ile birlikte transfer etmeyi planladığı iddia edilen Arshavin'in transferi resmileşirse, yıldız oyuncu Anzhi'nin Chelsea'den 15 milyon avroya transfer ettiği Yuri Zhirkov ve PSV'den 14 milyon avro karşılığında kadrosuna kattığı Balazs Dzsudzsak'tan sonraki 3. büyük transferi olacak.
 
Anzhi bu yıldızların yanı sıra eski Fenerbahçeli Roberto Carlos, Faslı Mbark Boussafa, Brezilyalı genç yetenekler Jucilei ve Diego Tardelli'yi de kadrosunda barındırıyor.
 
(Sporx)