Çin ordusundan bir ilk

Ancak General Chen Bingde, Varyag adlı Ukrayna yapımı uçak gemisi model alınarak yaapılan geminin, ne zaman hazır olacağı konusunda açıklama yapmayı reddetti.

Çin ordusundan bir ilk
08 Haziran 2011 Çarşamba 16:36 tarihinde eklendi, 2.117 kez okundu.

 

Daha önce Varyag olduğu düşünülen bir geminin fotoğrafları çekilmiş ve devlet kontrolündeki bir gazete gemide öalışmalar yapıldığını bildirmişti.
 
Genelkurmay'dan bir yetkili de geminin başka uluslara yönelik bir tehdit olmadığını kaydetti.
 
Genelkurmay Başkan yardımcısı Qi Jianguo uçak gemisinin başka ulusların sularına girmeyeceğini söyledi.
 
Yetkili, 'Güney Çin Denizi, Doğu Çin Denizi, Sarı Deniz ve Tayvan Boğazı'nda ağır baskı altındayız' dedi.
 
Bu denizler Çin'in komşularıyla deniz sahanlığına ilişkin sorunlar yaşadığı bölgeler.
 
Çin'in askeri stratejisinin savunma eksenli olduğunu belirten yetkili, 'okyanusları tanımada ve bu sulardaki kapasitemizi belirmede daha önce harekete geçmiş olsak daha iyi olurdu' dedi.
 
Hog Kong'lulara kapı açık Genelkurmay Başkanı Chen, Çince yayınlanan, Hong Kong Commercial Daily gazetesine yaptığı açıklamada da, eski İngiliz kolonisi olan Hong Kong'un vatandaşı olan kişilerin de Çin Halk Ordusu'na girebileceğini belirtti.
 
Yardımcısı Qi ise 'Hong Kong yönetiminin hukuksal sorunları çözmesi halinde' ada vatandaşlarının Çin ordusuna girebileceğini söyledi.
 
Hong Kong İngiltere'den Çin'e devredilirken, Çin Askeri Hizmet yasası üzerinde anlaşmaya varılan yasal düzenlemenin dışında tutulmuştu.
 
Uzmanlar Hong Kong halkının Çin ordusunun zihniyetine uyum sağlamada zorluk çekecekleri kanısında.
 
Hong Kong halkının Çin ordusuna ilişkin düşünceleri ikircikli.
 
Bazı kesimler 1989 yılında Tiananmen Meydanı'nda yapılan demokrasi yanlısı gösterileri bastırmada ordunun oynadığı rolü unutmuyor.