Cinayet zanlısı intihara kalkıştı

Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde 7 yaşındaki Ömer Den'i kaçırdıktan sonra tecavüz ederek öldürdüğü iddiasıyla aranan 60 yaşındaki Ömer A., yakalanacağını anlayınca boğazını keserek intihara kalkıştı.

10 Temmuz 2013 Çarşamba 22:55 tarihinde eklendi.
Zanlı Ömer A., 112 görevlisinin önlüğünü giren cinayet bürosu polisi tarafından yakalanarak Adapazarı'na hastaneye getirildi.
 
Hendek İlçesi 62 Evler Mahallesi'ndeki evlerinin önünde oynayan 7 yaşındaki Ömer D., ortadan kaybolunca ailesi ve yakınları aramaya başladı. Aramalar sırasında kırsal alana giden 60 yaşındaki Ömer A., çocuğun ailenen kendisine doğru geldiğini görünce sırtındaki çuvalı atarak kaçtı.

Şüphe üzerine çuvalı açan yakınları kayıp Ömer D.'nin cesediyle karşılaştı. Yapılan incelemede küçük çocuğun tecavüze uğradıktan sonra öldürüldüğü belirlenirken, cinayeti aydınlatmak ve süpheli Ömer A.'nın yakalanması için Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nden ilçeye 6 kişilik özel bir ekip gönderildi.

Cinayet Büro görevlileri sürdürdükleri çalışma sonucunda zanlı Ömer A.'yı Uludere mevkiinde kıstırdı.
 
ÖNCEDE DEREYE ATLADI SONRA BOĞAZINI KESTİ
 
Polisleri farkeden Ömer A., yakalanacağını anlayınca dereye atlayarak kaçmak istedi. Polisleri atlatamayan zanlı, daha sonra belinden çıkardığı bıçak ile boğazına kesikler atmaya başladı. Olay yerine sağlık ekipleri çağrılırken, Ömer A. ise polislerin gitmemesi durumunda kendisini öldüreceğini söyledi.

Bu sırada sağlık personelinin kıyafetini giyen bir polis memuru tedavi amacıyla yaklaştığı cinayet zanlısı Ömer A.'yı yakalayarak etkisiz hale getirdi. İll müdahalesi olay yerinde yapılan Ömer A., ambulansta Adapazarı'na Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.
 
Katil zanlısını hastaneye getiren ambulansa çok sayıda polis ekibi de eskortluk ederek güvenlik önlemi aldı. Hastanenin acil servisinde müdahelesi yapılan zanlı Ömer A. tedavisi sonrasında sorgulanmak üzere Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

DHA