Cinayeti aydınlatılamadı

2008'de öldürülen Engin Temel cinayetini aydınlatması için özel ekip görevlendirildi ama.

Cinayeti aydınlatılamadı
07 Mart 2011 Pazartesi 08:23 tarihinde eklendi, 2.503 kez okundu.

Love Bar’ın işletmecisi Engin Temel (24), 8 Aralık 2008 tarihinde iki kişi tarafından öldürüldü.

17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut’u öldüren cinayet zanlısı Cem Garipoğlu’nu teslim alan cinayet masasında görevli özel ekip, Engin Temel cinayetini aydınlatması için İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tarafından görevlendirildi.

Bir emniyet amiri, bir komiser ve 9 polisten oluşan ekip tarafından Engin’in işlettiği bar ve oturduğu binayı gören kamera kayıtları, Temel’in telefon kayıtları, olay yerinde bulunan kıl ve ter örnekleri incelendi. Soruşturma kapsamında 45 gay, 19 travesti, bir borsacı iş adamı, bir otopark sahibi olmak üzere yaklaşık 200 kişinin ifadesine başvuruldu. Ancak cinayetin üzerinden iki seneyi aşkın bir süre geçti, Engin Temel cinayeti hala gizemini koruyor.

Anne Hatice Temel ve baba Münir Temel ise VATAN’a konuştu. “28 aydır ne çektiğimizi kimse bilemez ve anlayamaz” diyen acılı baba Münir Temel, ”İstanbul’un göbeğinde işlenen bir cinayetin hala aydınlatılamaması bizi çok üzüyor” diye konuştu. Polisin yaptığı araştırmalarda Temel’in öldürüldüğü binanın bulunduğu sokaktaki kamerada iki zanlının görüntüsü bulunamadı.


Vatan Gazetesi