Cinayetin arkasından PKK'lı çıktı

GAZİANTEP'te 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı olayın şüphelisi olarak yakalanan kişinin evinde patlayıcı ele geçirilince, bağlantılarını araştıran polis, PKK sempatizanı olduğunu saptadı.

Cinayetin arkasından PKKlı çıktı
07 Temmuz 2015 Salı 17:15 tarihinde eklendi.
GAZİANTEP'te 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı olayın şüphelisi olarak yakalanan kişinin evinde patlayıcı ele geçirilince, bağlantılarını araştıran polis, PKK sempatizanı olduğunu saptadı.
 
Polis ekiplerinin bunun üzerine şüphelinin birlikte hareket ettiği kişilere yönelik düzenlediği operasyonda, gözaltına alınan 15 kişiden 7'si tutuklandı.
 
Güzelvadi Mahallesi'nde geçen 1 Temmuz gecesi sokakta oturan Şahin Gökdemir ve Orhan Arıcı'ya, kar maskeli kişilerce av tüfeğiyle ateş açıldı. Saldırıda 19 yaşındaki Şahin Gökdemir öldü, arkadaşı Orhan Arıcı ise yaralandı. Olayın ardından harekete geçen polis incelemesinin ardından saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerden birinin evine operasyon düzenledi.
 
TUTUKLANDI
 
Operasyonda adı açıklanmayan şüpheli yakalanırken, evde yapılan aramada ise, cinayette kullanılan av tüfeği, av tüfeği fişeği, kar maskesi ile 1 el yapımı patlayıcı ve patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Bunun üzerine polis sorgulamasının ardından tutuklanan şüphelinin, bağlantılarını araştırdı ve PKK sempatizanı olan kişinin ortak hareket ettiği kişileri belirledi.
 
17 ADRESE OPERASYON
 
Terörle Mücadele Şubesi polislerinin yaptığı araştırma sonrası, tutuklanan cinayet şüphelisinin bağlantılı olduğu belirlenen kişilerin kaldığı 17 adrese şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda 6'sı 18 yaşından küçük 15 kişi gözaltına alınırken, 2 kişiye ise ulaşılamadı.
 
HAMİLE KADININ ÇOCUĞUNU KAYBETMESİNE NEDEN OLDULAR
 
Gözaltına alınan şüphelilerin 11'inin 'PKK/KCK terör örgütü adına tasarlayarak ve planlayarak adam öldürme ve yaralama' olayıyla irtibatlı olduğunu saptayan polis, diğer 4 şüphelinin ise daha önceki tarihlerde kentte eylemlerde hamile bir kadının çocuğunu düşürmesi, bir okulunun camlarının ve güvenlik kameralarının kırılması, 3 kez polislere, 1 kez bir dernek binasına el yapımı patlayıcı atılması eylemini gerçekleştirdikleri ve korsan gösterilere katıldıklarını saptadı.
 
Polis ekiplerinin incelemesi ve sorgulamalarının ardından şüpheliler; 'PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak, PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyette bulunmak, terör örgütü propagandası yapmak, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, Mala zarar vermek, Görevli memura mukavemet' suçlarından adliyeye sevk edildi.
 
Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 15 şüpheliden 7'si tutuklanırken, 4 şüpheli adli kontrol, 4 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DHA