Cinayetlere 'dur' demek için yürüdüler

Antalya'da kadınlar 'Kadın Cinayetlerine Dur Diyoruz' yürüyüşü yaptı.

Cinayetlere dur demek için yürüdüler
29 Aralık 2013 Pazar 17:33 tarihinde eklendi.
 
Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği'nin çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, 'Kapalı Yol' olarak bilinen Kazım Özalp Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. 'Yasta değil, isyandayız' pankartı açan kadınlar, 'Öldüren sevgi istemiyoruz', 'Erkeğin sevgisi her gün 5 kadın öldürüyor' sloganları attı.
 
ANNESİYLE YÜRÜDÜ
 
Yürüyüşe, 4.5 yaşındaki Duru Deniz de annesi Zümra Yılmaz ile katıldı. Kadın cinayetlerinin önlenmesi için annesi ve diğer kadınlarla birlikte slogan atan Duru Deniz, 'Erkek adalet değil gerçek adalet' yazılı döviz taşıdı.
 
BİR YILDA 189 KADIN KATLEDİLDİ
 
Cumhuriyet Meydanı'nda grup adına açıklama yapan Bilge Çakmak, öldürülen kadın sayısının her geçen gün arttığını belirterek, rakamların artık 'kadın kırımına' vardığını aktardı. Kadınlara uygulanan şiddetin sürekli 'cinnet', 'sapıklık', 'delilik', 'işsizlik', 'onur', 'namus' gibi başlıklarla gazete sayfalarında yer aldığını aktaran Bilge Çakmak, "Canımıza kastedenlerin hep bir bahanesi var ama belli ki biz kadınların hayatlarının bir değeri yok. Erkekler son 1 yılda 189 kadını katletti. 7 yılda kadın cinayetleri yüzde 1400 arttı. 2005'ten bu yana yaklaşık 4 bin kadın öldürüldü" dedi.
 
DEVLET 'ERKEK YÜZÜNÜ' GÖSTERDİ
 
Medyada yer alan haberlerde kadının insan haklarının görmezden gelindiğini ve bu tür haberlerle kadın cinayetlerinin meşrulaştırıldığını ileri süren Bilge Çakmak, şunları söyledi:
 
"Yolsuzluk, hırsızlık haberlerinin durmadığı, polis şiddetinin artarak devam ettiği şu günlerde, devlet erkek yüzünü yine gösterdi. İstifalar ardı ardına gelirken, koruyamadığı tek bir kadın için istifa eden herhangi bir bakan göremedik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin görev devri yapılırken helallik istediğinde, öldürülen kadınların gasp edilen yaşam haklarından hiç bahsetmedi."
 
Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan kadınlar, ardından dağıldı.

DHA