Cinayetleri ajandaya not etmiş

Bursa'nın İznik ilçesinde 6 yıl önce öldürülerek evlerinin bahçesinde cesetleri gömülü halde bulunan emlak zengini çift cinayetinin duruşması İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi.

Cinayetleri ajandaya not etmiş
22 Ekim 2014 Çarşamba 16:25 tarihinde eklendi.

Şüphelinin evinde yapılan aramada gün gün tuttuğu notlar ve ajandalar ve bahçe krokisi bulunmuştu. Çiftin oğlu ve cinayet şüphelisi Kenan Öner kendisine yöneltilen cinayet iddialarını yalanladı.

6 yıl önce çocukları Kamil Öner ve Zeliha Bedel tarafından polise kayıp oldukları bildirilen İznikli emlak zengini yaşlı karı kocanın cesetleri, oturdukları evin arka bahçesindeki korulukta bulunmuştu. Çifti öldürdüğü iddia edilen oğul Kenan Öner İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir kez daha hakim karşısına çıktı. Mahkemeye sanık Öner’in kardeşi Zeliha Bedel de müşteki olarak katıldı.

CESETLERİN YERİNİ GÖSTEREN KROKİ

Şüpheli Öner'in evde yapılan aramada 6 yıl boyunca gün gün tuttuğu notlar ve ajandalar bulunmuştu. Öner'i 1. derece cinayet şüphelisi yapan bulgu ise İznik'teki anne ve babasına ait bahçe krokisi olmuştu.

Mahkemede kendisine yöneltilen suçlamalar hakkında konuşan sanık Kenan Öner, "Kesinlikle üzerime atılan suçları kabul etmiyorum. Günlük notlarında yazılan cinayetleri de kabul etmiyorum. Anne ve babamı öldürüp parçalara ayırarak bahçeye gömmem söz konusu değildir. Soruşturma kanuna aykırı yapılmıştır. Cesetlerin gömülü olduğu yeri gösteren kroki evimde bulundu ama kesinlikle bana ait değildir." dedi.

'ESKİ İSTİHBARAT POLİSLERİNİN YÖNTEMİNE BENZİYOR'

Evinde bulunan bir ajandada cinayetlerin baştan sona not edilmesi konusunda konuşan sanık Öner, "Benim birçok ajandam var. Bana yöneltilen cinayetleri sen mi işledin, ajandayı sen mi yazdın şeklindeki soruları kabul etmiyorum. Benim farklı yerlerde yazdığım yazılar birleştirilerek bana koplo kurulmuş olabilir. Bizzat günlüğü görüp ona göre cevap vermek istiyorum. Şu anda bir yorum yapamam. Ben yaptığım herşeyi not olarak tutarım. Ancak cinayetlerin yazıldığı bölüm eski istihbarat polislerinin yaptığı yöntemlere benziyor." ifadelerini kullandı.

'İNSAN BU KADAR KÖTÜLÜĞÜ NEDEN İŞLER?'

Mahkemeye katılan sanık Öner’in kardeşi Zeliha Bedel ise ağabeyinin anne ve babasını öldürdüğüne emin olduğunu söyleyerek, "Ağabeyimin cinayetleri işlediğinden adım gibi eminim. En başından beri adli makamları yanıltmaya çalışıyor. Geride 4 ceset bıraktı. Bir insan bu kadar kötülüğü neden işler?" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti ise sanık avukatının sanığa ait ajandaların incelenme talebini kabul ederken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. CİHAN


CİHAN