Çin'de zafer Hamilton'un

Formula 1'de sezonun dördüncü yarışı olan Çin Grand Prix'inde zafere ulaşan isim, Mercedes pilotu Lewis Hamilton oldu

Çinde zafer Hamiltonun
20 Nisan 2014 Pazar 16:38 tarihinde eklendi.

Çin'in Şanghay şehrindeki 5 bin 451 kilometrelik pistte düzenlenen yarışa pole pozisyonundan başlayan Hamilton, rahat bir yarış çıkardı ve pit stoplar dahil tüm yarışı ilk sırada götürerek damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu. İngiliz pilot Hamilton aynı zamanda bu sezon üst üste 3. Grand Prix zaferinin mutluluğunu yaşadı.

Yarışta ikinciliği ise yine Mercedes takımından Nico Rosberg kazandı. Alman sürücü Rosberg'in bu başarısı ile birlikte Mercedes takımı Çin'de duble yapmış oldu.

Çin GP yarış sonu podyuma çıkan üçüncü isim ise Ferrari pilotu Fernando Alonso oldu. Alonso, 5. sıradan başladığı yarışta üçüncü sırada yer aldı ve bu sezon Ferrari takımı adına ilk kez podyuma çıkmayı başardı. Bu aynı zamanda Ferrari takımının da bu sezon podyuma çıktığı ilk yarış oldu.

Şanghay koşusunun ardından pilotlar sıralamasında Rosberg 79 puanla liderliğini korurken, ilk yarıştan hiç puan alamayan ve son 3 yarışı kazanan Hamilton 75 puana yükseldi ve puan farkını 4′e düşürdü. Sezonun 5. yarışı ise 11 Mayıs günü İspanya'da koşulacak.


CİHAN