Çinli yatırımcının gözü Manisa'da

Manisa'yla Çin'in Guandong Eyaleti Huizhou kentiyle dostluk ilişkisinin ve işbirliğinin geliştirilmesi hakkında mutabakat anlaşması imzalandı.

Çinli yatırımcının gözü Manisada
30 Eylül 2013 Pazartesi 18:26 tarihinde eklendi.
Huizhou'dan gelen 30 şirket yetkilisi, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ni gezerek yatırım fırsatlarını inceledi.
 
Çin Komünist Partisi Huizhou Kenti Komitesi Sekreteri ve Huizhou Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Chen Yiwei, Çin Halk Cumhuriyeti'nin İstanbul Başkonsolosu Zhang Qingyang ve 30 kişilik şirket yetkilisiyle, yapılacak yatırımları araştırmak üzere Manisa'ya geldi.

Çinli heyeti karşılayan Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, heyete Manisa hakkında bilgi verdi. Chen Yiwei, Manisa'nın sanayi açısından gelişmiş bir şehir olduğunu ifade ederek buradaki yatırım fırsatlarını kaçırmak istemediklerini söyledi. Yiwei, "Yatırım için genel bir araştırma yapmamız lazım.

Araştırma yaptıktan sonra hangi alana yatırım yapacağımızı belirleyeceğiz. Türkiye'deki yatırımcıları Çin'e davet ediyoruz. Aynı zamanda Çinli yatırımcıları Manisa'ya yatırım yapmasını umuyoruz" dedi.
 
DOSTLUK ANLAŞMASI YATIRIM GETİRECEK
 
Çinli heyet, valilik ziyaretinin ardından Manisa Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya katıldı. Burada Vali Abdurrahman Savaş ile Huizhou Şehri Halk Hükümeti Belediye Başkan Yardımcısı Wang Sheng arasında dostluk ilişkisinin ve işbirliğinin geliştirilmesi hakkında mutabakat anlaşması imzalandı. Chen Yiwei, iki şehir arasında dostluk işbirliğini geliştirmek adına bu ziyaretten çok memnun olduklarını söyledi.
 
Manisa Valisi Abdurrahman Savaş da içinde bulunduğumuz çağın ülkelerin hızla bir birine yaklaştığı, gerek üretimin, gerek üretilenin paylaşımının dünya genelinde çok hızlı yaşandığını söyledi.
 
Konuşmaların ardından Vali Savaş Çinli heyete Manisa mesir macunu hediye ederken, Çinli heyet de yöresel hediyelerini takdim etti. Heyet daha sonra Manisa Osb'yi gezdi.

DHA