Çinliler sınır tanımıyor

Birçok uluslararası firmanın şikayetçi olduğu konudan İsveç'in dev firması Volvo da dertli.

Çinliler sınır tanımıyor
23 Şubat 2011 Çarşamba 10:13 tarihinde eklendi, 3.581 kez okundu.

 

Volvo'nun yetkilileri, Çinlilerin firmalarının ürettiği iş makinelerini ve kamyonları ülkelerinde kopyalayarak satışa sunduklarını öne sürdü.
 
İsveç gazetesi Svenska Dagbladet'in ekonomi sayfasında yer alan habere göre, Volvo'nun ürettiği iş makineleri ve kamyonları Çin'de birebir kopyalanarak "Lovol" adıyla satışa sunuluyor.
 
Volvo kamyonun Asya'daki marka ve pazar sorumlusu Kenneth Hagos yaptığı açıklamada, ürünlerine olan ilginin Asya ülkeleri ile birlikte Çin'de de çok iyi durumda bulunduğunu, ancak bu ilginin kötü tarafının korsan üreticilerin de kamyonlara ilgi göstermesi olduğunu söyledi. Gazetede yer alan fotoğraflarda, Volvo'nun ürettiği iş makineleri ile kamyonların Çin'de yapıldığı iddia edilen kopyalarına da yer verildi.
 
Bu arada İsveç'in Pekin Büyükelçiliği ile birlikte İsveç Ticaret Odası'nın İsveçli firmalar arasında düzenlediği ankete katılanların yüzde 72'sinin Çin'de telif ve fikri mülkiyet haklarından dolayı mağdur olduklarını ve bu alanda sorunlar yaşadıklarını dile getirdikleri bildirildi.
 
İsveç'in Pekin Büyükelçisi Jakob Kiefer de yaptığı açıklamada, İsveçli markaların AB ülkeleri ve İsveç'te nasıl korunacağına dair önlemler olduğunu ancak bu önlemlerin Çin için unutulduğunu söyledi.