"Çinlilerin yeni adresi Antalya"

Çin-Türk Dostluk ve Kardeşlik Grubu Başkanı Jasmine Le, Türkiye'nin kültür, tarih ve arkeoloji turizminde öncü olduğunu söyledi.

Çinlilerin yeni adresi Antalya
16 Kasım 2013 Cumartesi 18:24 tarihinde eklendi.

Türkiye'ye yıllık 120 bin Çinli turistin kültür, tarih ve arkeoloji turuna çıktığını belirten Le, hedeflerinin tanıtımla 2014'te bu rakamı 200 bine çıkarmak olduğunu kaydetti.

Le, Antalya bölgesinde kültür ve arkeoloji turizmin canlanmasına yönelik Side Antik Kent'te incelemede bulundu. Çinli turistlerin yüzde 96'sının Türkiye'ye kültür, eko ve tarihi ören yerlerini tanıma, UNESCO korumasındaki antik kentler ile Yörük kültürünü tanımaya yönelik geldiğini anlatan Le, birinci derecede tatil yaptıkları ilin İstanbul, Kapodokya bölgesi, Karadeniz ve Antalya olduğunu söyledi.

Çinlilerin, Avrupalı ve Rus turistler gibi deniz, kum ve güneş turizmini tercih etmediğini anlatan Le, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Pekin'de yaptığı tanıtımlarla Çinlilerin İstanbul'dan sonra en fazla merak ettikleri şehrin Antalya olduğunu ifade etti.

Le, "Önümüzdeki yıl Çin'den Antalya'ya daha fazla turist gelmesi için çalışma yapıyoruz. Bu bağlamda Antalya'daki antik kentler hakkında bilgi alıyoruz. Çinli turistlerin kültür ve tarih turizmi kapsamında gezebileceği 40'ın üzerinde antik kent var. Side bunlardan biri. Perge, Letoon, Patara Meclisi, Myra, Tlos, Termessos, Olimpos, Noel Baba Müzesi, Kekova batık kent, Selge, Seleukeia ve UNESCO korumasında olan Xanthos antik kentlerini gezerek bilgi aldık.

Apollon Tapınağı, Side Antik Tiyatro, Piskoposluk Sarayı, Aspendos Antik Tiyatro ve Xanthos'taki Harp Anıtı ve 3 bin 500 yıllık Likya mezarları Çinli turistlerin ziyareti için cazip yerler. Bu kapsamda Pekin'e döner dönmez Antalya'nın tanıtımını yacağız. " diye konuştu.


CİHAN