Cinnet kurbanları Adli Tıp'a gönderildi

Iğdır'da cinnet getiren İl Özel İdaresi Yazı İşleri Müdürü Osman Akış ve öldürdüğü 3 kişinin cenazeleri, otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Cinnet kurbanları Adli Tıpa gönderildi
21 Ekim 2013 Pazartesi 20:42 tarihinde eklendi.


Iğdır İl Özel İdaresi'nde Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan 45 yaşındaki Osman Akış, geçirdiği cinnet sonucu pompalı tüfekle üniversitede okuyan kızını, 4 yaşındaki yeğenini ve halasını öldürüp, annesi ile kız kardeşini yaraladıktan sonra aynı silahla yaşamına son verdi.

Atatürk Mahallesi, Aşık Veysel Caddesi'ndeki iki katlı evde meydana gelen olayda, İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nde Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan Osman Akış, kız kardeşi Esmer Akış'ın evine gitti.

Otomobilin bagajında taşıdığı pompalı tüfekle eve çıkan evli ve 5 çocuk babası Osman Akış, içeride dehşet saçtı. Osman Akış'ın ateşlediği tüfekten çıkan saçmaların vücutlarına isabet ettiği Kars Kafkas Üniversitesi'nde okuyan ve bayram tatili için Iğdır'a gelen kızı 20 yaşındaki Meltem Akış, halası 50 yaşındaki Güvercin Alcan ve kız kardeşinin kızı 4 yaşındaki Elanur Akış, olay yerinde yaşamlarını yitirdi. Annesi 70 yaşındaki Nazlı Akış ile kız kardeşi Esmer Akış'ı da yaralayan Osman Akış, ardından aynı tüfeği başına ateşlerek yaşamına son verdi.

Komşuların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi geldi. Kan gölüne dönen evde ekipler, yaralı olan iki kadını ambulansla Iğdır Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Olayla ilgili soruşturmaya başlandı. Akşam saatlerinde evde yapılan incelmelerin ardından cenazeler ambulanslarla Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cenazelerin ambulanslara konulması esnasında ölenlerin yakınları sinir krizi geçirdi.


CİHAN