'Cinsel içerik' vizesi aldılar

'1 Kadın, 1 Erkek' adlı dizi RTÜK'ten vize aldı. 'Ozi ve Zeyno' karakterinin cinsel içerikli konuşmaları, ''Genel ahlak ve aile kurumunu zedeleyici nitelikte'' bulunmadı

Cinsel içerik vizesi aldılar
26 Mart 2012 Pazartesi 08:32 tarihinde eklendi, 1.366 kez okundu.

 

Demet Evgar ile Emre Karayel’in baş rollerini paylaştığı ‘’1 Kadın, 1 Erkek’’ adlı dizi RTÜK’ten vize aldı. ‘’Ozan ve Zeynep’’ karakterinin cinsel içerikli konuşmaları, ‘’Genel ahlak ve aile kurumunu zedeleyici nitelikte’’ bulunmadı.
 
Gazeteport’un edindiği bilgiye göre RTÜK’ün son toplantısında daha önce Türk Max, halen de da Star TV’de yayınlanan dizi ele alındı. RTÜK İnceleme ve Değerlendirme Dairesi raporunda, Star TV’ye ceza istendi ve şu görüşler savunuldu:
 
‘’Evlilik dışı ilişkinin konu edildiği dizinin esprili üslubu nedeniyle, evlenmeden çocuk sahibi olmanın ve bunun için çabalamanın normal bir şey olduğu izlenimi doğmakta ve evlilikle kurulan aile kurumu hafife alınmaktadır. İki kişi arasında kalması gereken ve mahrem sayılan konuların, TV ekranlarında ele alınması toplumda sistematik olarak duyarsızlaşmaya ve ahlaki yozlaşmaya neden olabilecektir. Bu tür içeriğin çocukların ve gençlerin fiziksel, zihinsel, ahlakî gelişimine zarar verebileceği düşünülmektedir.”
 
Raporu görüşen RTÜK üyeleri ise, dizideki kadın ve erkek ilişkilerini irdeleyen sahne ve diyalogların, komedi unsuru içinde ele alındığına karar verdi.  Üyeler ‘’Toplumsal değerlere aykırı hususları normalleştirme kastıyla hareket edilmediği, dizinin aile kurumunu zedeleyecek nitelikte olmadığı ve yasa hükümlerini ihlal etmediği’’ sonucuna vardı. Bu nedenle oy birliği ile cezaya da gerek görülmedi.

Gazeteport