Cinsel saldırı ve çanta gaspına 9 yıl hapis

DİYARBAKIR'da 2012 yılında bir genç kızı yere düşürerek cinsel saldırıda bulunan ve içinde 20 lira bulunan çantasını gasp eden M.T.Y., 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Cinsel saldırı ve çanta gaspına 9 yıl hapis
26 Nisan 2015 Pazar 13:15 tarihinde eklendi.
Dava konusu olay 2012 yılında meydana geldi. İddiaya göre saat 17.00 sıralarında evine gitmek isteyen 22 yaşındaki S.Y., sokakta 19 yaşındaki M.T.Y.'nin saldırısına uğradı. Öpmeye çalıştığı genç kızı direnmesi üzerine çelme takarak düşüren şüpheli, ağzını eliyle kapatarak vücuduna dokundu. Üzerine çıktığı genç kızın elini ısırdığı M.T.Y., cebinden çıkardığı bıçağı S.Y.'nin boğazına dayayarak, "Seni burada doğrarım, sus" diye tehtit etti. Mağdurenin bağırmaya devam etmesi üzerine de, kızın düşen çantasını alarak kaçtı. Polisin aramaları sonucu bir tavuk kümesinde yakalanan M.T.Y.'nin mağdure tarafından teşhis edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.  
 
'İFTİRA' DEDİ
 
3 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen M.T.Y.'nin yargılanması Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmada ifadesi alınan M.T.Y., "Suçlamaları kabul etmiyorum. Bu bana atılan bir iftiradır. Kız arkadaşımın ailesi arkadaşlık kurmamı istemiyordu. Beni şikayet ettiklerini düşündüğüm için polisten kaçtım" dedi.
 
GENÇ KIZ ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ
 
İfadesi alınan mağdure S.Y. ise, olay günü eve gittiği sırada saldırıya uğradığını belirterek şunları anlattı:
 
"Eve varmak üzereyken arkadan bana sarıldı. Beni yere atarak bıçağı boğazıma dayadı. Bağırmamam için eliyle ağzımı kapattı. Ben elini ısırdım. Bu sırada yüzünü görüyordum. Yere attığında bacaklarımın üstüne oturmuştu. Ayağımı kurtarıp sırtına tekme attım. Yana doğru düşüp, çantamı alıp kaçtı. Ben uğraşmak istemiyorum. Şikayetçi değilim."  

CEZA ARTIRIMI VE İNDİRİMİ YAPILDI
 
Kararını açıklayan mahkeme, sanık M.T.Y.'yi 'Gasp' suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mağdurenin zararının karşılanması ve sanığın olumlu hal ve davranışlarının takdiri indirim sebebi sayan mahkeme, cezayı 4 yıl 2 aya indirdi. Mahkeme sanığı ayrıca, 'Cinsel istismar' suçundan da 4 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın eylemi sırasında bıçak kullanmasını dikkate alan mahkeme cezayı arttırarak 6 yıla çıkardı. Sanığın olumlu hal ve davranışlarını dikkate alan mahkeme heyeti, sanık M.T.Y.'ye 5 yıl hapis cezası verdi. Sanık M.T.Y., her iki suçtan toplam 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.