Cinsel uyarıcı içmiş!

Habertürk yazarı Yavuz Semerci, başına gelen ilginç olayı paylaştı ve bazı uyarılarda bulundu

Cinsel uyarıcı içmiş!
25 Temmuz 2012 Çarşamba 21:09 tarihinde eklendi, 1.084 kez okundu.

 

Habertürk yazarı Yavuz Semerci, geçen hafta sonunu tatil dönüşü başına gelenleri köşesine taşıdı.
 
"İstanbul yolunda, gecenin bir yarısı başımdan geçen bir olayı, günlük yaşamımızda nasıl tehlikelerle karşı karşıya olduğumuzun ibretlik bir örneği olması açısından paylaşmak istiyorum." diyen Semerci, yanlışlıkla içtiği cinsel uyarıcı içeceğin ismini vermedi ama herkesi dikkatli olmaya çağırdı.
 
İşte Semerci'nin köşesinden bir bölüm:
"Çoğumuzun başına gelmiştir. Uzun yolda direksiyonun başında havanın da etkisiyle kendinizi çok yorgun hissederek bir mola verirsiniz. Kimi zaman birkaç dakika araçtan çıkıp yüzünüzü yıkamak yeterlidir.
 
Kimi zaman da bunlara ilaveten zihninizi uyanık tutmaya yarayan bir enerji içeceği veya bir hap işinize yarayabilir.
 
Sanırım sabaha karşıydı. Keşan-İstanbul arasında Tekirdağ mevkiinde Shell benzin istasyonuna girdim. Kasanın yanında duran ve enerji içeceği kutusuna benzettiğim bir içeceği ve yanında bir bisküviyi alarak araca döndüm.
 
Beni uyanık tutacağını sandığım içeceği bir dikişte bitirdim. Yola koyulduğumda, bir şeylerin ters gittiğini anlamaya başladım. Kısa sürede midemde bir yanma, vücudumun her yanında bir kasılma ve tedirginlik hali. Karnımda ağrı ve vücudumda mavi bir hap yutmuşum gibi(!) belirtiler başladı.
 
Gözlerimi kapatmamak için zor tutarken, bir başka Shell istasyonuna girdim ve elimdeki kutuyla markete daldım.
 
İçecek kutusunu tezgâhtar kıza uzatıp sordum: Bir önceki Shell istasyonundan bunu aldım, ancak içtikten sonra garip şeyler olmaya başladı. Bu enerji içeceği değil mi?
 
Kız, hafif tebessüm ederek, "Bu aldığınız kutu, genellikle cinsellikte uyarıcı etkisi nedeniyle tercih ediliyor beyefendi" dedi. Gecenin o saatinde bir "Nasıl yani?" durumuna düştüm. Sonra buz gibi bir su içip yüzümü yıkayarak yola devam ettim.
 
Eve vardığımda, kutunun üzerini okumaya başladım.
 
Hiçbir yerinde cinsel gücü artırıcı olduğu uyarısı yer almıyordu. Ancak şu uyarılar vardı:
- Alkol ile karıştırılarak veya beraber tüketilmemelidir.
- Çocuklar, 18 yaş altı kişiler, yaşlılar, diyabetikler, yüksek tansiyon hastaları, gebe ve emzikli kadınlar, metabolik hastalığı olanlar, böbrek yetmezliği olan kişiler, kafeine hassas kişiler için tavsiye edilmez.
- Sporcu içeceği değildir.
- Yoğun fiziksel aktivite sırasında ve sonrasında tüketilmemelidir. Günlük 150 mililitreden fazla tüketilmesi tavsiye edilmez. (Zaten 150 ml'lik küçük metal kutuda satılıyor.)
 
Böylesine ciddi ve belki de çok hassas ve hastalıklı bir bünyede öldürücü yan etkileri olabilecek bir sıvının içeriğine baktığınızda, aslında masum görünen bir terkibi var.
 
Su, früktoz şurubu, karbondioksit, asitlik düzenleyici (sitrik asit-E330), guarana özütü (kafein 150 mg/lt), epimedium özütü (100 mg/lt), ginseng özütü, renklendirici (karamel), doğala özdeş limon aroması.
 
İşin ürkütücü tarafı şu: Yukarıda sayılan son derece ciddi yan etkilere sahip bir sıvı, bir benzincinin tezgâhında, belki de yaş baş gözetilmeden, bu kadar rahatça, adeta bir gazoz gibi nasıl satılabiliyor?
 
Benim yetişkin bir insan olarak, üstelik bilinen bir rahatsızlığım olmamasına rağmen, metabolizmamı altüst eden bu içeceğin, çoluk çocuğun ya da bilinçsiz, üzerini fazla okumadan kullanabilecek (benim gibi!) bir tüketicinin eline geçtiğini bir düşünsenize...
 
Bu içeceğin adını, belki de sırf cinsel uyarıcı etkisi nedeniyle bilinçsizce özenip tüketebilecek insanlar olduğunu düşünerek yazmıyorum. Aslında çok emin değilim. İstanbul'da bir Shell istasyonunda "Bu iyi midir" diye sorduğumda, aldığım "Cinsel gücü artırıcı olduğu için alıyorlar" yanıtı, bunun ne kadar yaygınlaştığını gösteriyor. İl Sağlık Müdürlü-ğü'ne açıkça uyarıda bulunuyorum. Eczanede reçetesiz satılması bile riskli olan bir sıvının nasıl bir benzin istasyonunda satıldığını merak ediyorum. O gün idrar sıklığım en az 3 katına çıktı. Bu bile böbrek yetmezliği yaşayan birini sokabileceği sıkıntının en büyük kanıtı. (gazeteciler.com)