Çırağan’da gizli kraliyet düğünü!

İstanbul’da geçen hafta yapılan ve dünya basınından sır gibi saklanan düğüne tüm Avrupa’dan prens ve prensesler dahil 600 konuk geldi

Çırağanda gizli kraliyet düğünü!
29 Nisan 2012 Pazar 10:59 tarihinde eklendi, 3.380 kez okundu.

 

Avrupa sosyetesi geçen hafta sessiz sedasız İstanbul’a geldi. Aralarında Belçika Veilaht Prensi Phillippe, Yugoslavya Prensi Michel gibi isimlerin de olduğu 600 kadar davetli, Liechtenstein Prensi Rudolf ve Sinter Metal’in yöneticilerinden Tılsım Tanberk’ün dört gün dört gece süren düğününe katıldı. Medyadan sır gibi saklanan kutlamalar bir turizm sitesinin Liechtenstein ailesinin İstanbul turunu anlatan haberiyle ortaya çıktı.
 
General Motors, Ford, Man, Bosch, Siemens gibi devlere ürün satan Sinter Metal’in sahibi Olgun Tanberk’in kızı Tılsım Tarbenk (37), Robert Koleji bitirdikten sonra ABD’de Brown Üniversitesi ve Colombia Üniversitesi’nde öğrenim gördü. Burada Liechtenstein hükümdarı Prens Hans-Adam II’nin yeğeni Rudolf ile tanıştı. Yıllardır birlikte olan çift sonunda evlilik kararı aldı.
 
Avrupa’nın dört tarafından özel uçaklarıyla İstanbul’a gelen kraliyet ailesi mensupları Çırağan ve Four Seasons otellerinde ağırlandı. Kutlamalar 19 Nisan perşembe günü Les Ottomans Oteli’ndeki kına gecesiyla başladı. Cuma günü Esma Sultan Yalısı’nda bir davet verildi. Çift cumartesi günü Harbiye’deki Saint Esprit Katedrali’nde evlendi. Düğün aynı gün Çırağan Sarayı’nda yapıldı. Aileler pazar sabahı da Four Seasons Oteli’nde brunch verdi.
 
Sosyete blogunda çıktı
Düğün basına kapalıydı ancak davetlilerden biri içeride yaşananları blogunda aktardı. Avrupa sosyetesinin tanınan isimlerinden İspanyol Patricia della Giovampaola tüm davetlilerin smokin giydiğini, masaların mumlarla aydınlatıldığını yazdı. Kilise düğününe tüm kadınların şapkalarıyla katıldığını söyleyen Giovampaola, davette Kent Prensesi Marie, Belçika Prensi Philippe ve Yugoslavya Prensi Michel gibi isimlerin olduğunu yazdı.
 
Prens Rudolph ve Tılsım Tanberk yaşamlarının 6 ayını Türkiye’de, diğer 6 ayını Liechtenstein ve ABD’de geçirecek. Liechtenstein hükümdarı Prens Hans-Adam II’nin kardeşinin oğlu olan Rudolf’un yönetimde herhangi bir görevi bulunmuyor.

Milliyet