Çırağan'da 'Marmaray' resepsiyonu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Marmaray Projesi Resepsiyonu’na katıldı.

Çırağanda Marmaray resepsiyonu
28 Ekim 2013 Pazartesi 22:56 tarihinde eklendi.

Bakan Yıldırım, “Dünyanın hiçbir yerinde beklenen 7,5 şiddetinde bir depreme 17 kilometre uzaklıkta böyle bir tünel inşaatı gerçekleştirilmedi.” dedi.

Çırağan Sarayı’nda düzenlenen resepsiyona; Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyonda konuşan Bakan Yıldırım, "Dünyanın hiçbir yerinde iki kıtayı birbiriyle birleştiren böyle bir proje yok. Denizin 62 metre derinliğinde birleştiren başka bir proje de yok. TBM tünel tekniğiyle, daldırma tüp tünel teknolojisini birbiriyle bağdaştıran başka böyle bir proje hiçbir yerde yapılmadı.

Dünyanın hiçbir yerinde beklenen 7,5 şiddetindeki bir depreme 17 kilometre uzaklıkta böyle bir tünel inşaatı gerçekleştirilmedi. Bu proje sadece ve sadece dünya şehri İstanbul da gerçekleştirildi. Türk - Japon ortaklığıyla gerçekleştirildi." şeklinde konuştu.

“CUMHURİYET BAYRAMI'NDA BİR İSTİSNAYI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ; O DA MARMARAY'DIR”

Hayal gibi görünen projenin gerçekleştirildiğini ifade eden Bakan Yıldırım, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. kuruluş yıldönümüdür. Normal şartlarda biz Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünde başka hiçbir program yapmayız. Sadece bu Cumhuriyet Bayramı'nda bir istisnayı gerçekleştiriyoruz. O da asrın projesi Marmaray’ın hizmete alınmasıdır.” ifadelerini kullandı.


CİHAN