Cirit, markalaşma yolunda

Dünyaca ünlü marka stratejisi danışmanı John Cunningham, Erzurum'da ata sporu ciriti markalaştırma çalışmaları için incelemelerde bulundu.

Cirit, markalaşma yolunda
27 Mart 2013 Çarşamba 18:50 tarihinde eklendi.

 

Cunningham, "Cirit oldukça stratejik bir oyun. Oynamak isterim fakat ben İngilizim Türk değilim" dedi.
 
Erzurum Atlı Spor Kulübü'ne verdiği desteklerden dolayı 'Ciritin Hanım Ağası' ilan edilen iş kadını Sevda Aydın, ünlü İngiliz marka stratejisi danışmanı John Cunningham ile cirit sporunu izledi. Havalimanı yolu üzerindeki cirit sahasında karşılaşmayı izlerken oldukça heyecanlanan John Cunningham, ciritin stratejik bir spor olduğunu söyledi. John Cunningham, şöyle konuştu:
 
"Cirit oldukça stratejik, onur veren çok değişik ekipmanlara sahip bir spor. Ciritin, polo sporu gibi geliştirilmesi gerekiyor. Daha ulusal hale getirilmesi için daha derinlere inilmeli. Gördüğüm kadarıyla zekice oynanması gereken teknik bir oyun.

Bununla ilgili de çalışmalarımızı yapacağız. Bir takım yapısal sorunlar var. Ciritin kurumsal yapıya döndürülmesi gerekiyor. Fakat uzun vadede olmayacak birşey değil. Televizyon izleyecileri için ciritin izlenilirliği olabilir. Ben de oynamak isterim. Cirit çok erkekçe bir oyun. Ben İngilizim Türk değilim. Denerim fakat şartlar uygun değil."
 
'Ciritin Hanım Ağası' Sevda Aydın ise "Cirit için yapabileceklerimizi yerinde inceledik. Ciritle ilgisi olmayan dışardan bir gözün değerlendermesini istedim. 'Cirit hangi alanda başarılı olur? Nasıl bir konsept gerekli?' bunların cevabını danışmanlar araştırıp bize rapor halinde sunacaklar" diye konuştu.

DHA