Cizre'de bulundu

Şırnak'ın Cizre ile Silopi ilçesi arasındaki İnci Köyü'nde tarlada çalışan tarım işçileri kuyruğuyla birlikte yaklaşık 1 metre boyunda olan kertenkele yakaladı. Köylüler, İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinden kertenkelenin alınmasını istediler.

Cizrede bulundu
18 Haziran 2013 Salı 12:06 tarihinde eklendi, 2.158 kez okundu.
Cizre ile Silopi ilçeleri arasındaki Suriye'ye sınır İnci Köyü'nün Dicle Nehri kıyısında tarlada çalışan kadınlar, yerde sürünen hayvanı görünce çığlıklar atarak kaçıştı.

Kadınların 'canavar' gördüklerini söyleyerek kaçışması üzerine erkekler ellerinde sopalarla hayvanı aramaya başladı. Yaklaşık 1 saat süren aramanın ardından erkekler, kuyruğu ile yaklaşık 1 metre boyunda olan dev bir kertenkeleyi sopayla vurup bayıltarak etkisiz hale getirdi. İşçiler daha sonra köye götürdükleri hayvanı üzerine su dökerek ayılttı. Köylüler durumu İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bildirerek, hayvanı almalarını istedi.
 
DAHA ÖNCE DE BULUNMUŞTU
 
Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde 2006 yılında belediyenin hafriyat çalışması sırasında benzer bir kertenkele bulunmuştu. Uzmanlar tarafından incelenen kertenkelenin Türkiye'de sadece Suriye sınırına yakın olan Şanlıurfa'nın Birecik ve Ceylanpınar ilçeler ile Şırnak'ın Silopi bölgesinde bulunduğu açıklanmıştı.

DHA