Cizre’de cenaze gerginliği

Irak’ın Kerkük kentinde IŞİD ile girilen çatışmada öldürülen terör örgütü üyesi Müslüm Kaçim'in cenazesi Şırnak’ın Silopi ilçesi yakınında bulunan Habur Sınır Kapısı üzerinden Türkiye’ye getirildi.

Cizrede cenaze gerginliği
01 Ekim 2014 Çarşamba 20:55 tarihinde eklendi.

PKK’lının cenazesi otopsi için Diyarbakır götürülürken, Cizre girişinde bir grup kalabalık tarafından karşılanmak istendi. Tarihi Yafes Köprüsü’nü trafiğe kapatıp yürüyüşe geçen gruba polis izin vermedi.

Yolda yürümeye devam etmeye direnen gruba polis biber gazı ile müdahale etti. Kısa bir süre sonra mahalle arasından çıkan PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Harekatı(YDG-H) üyeleri kalabalığın arasına girerek polislere havai fişeklerle saldırdı. Kısa bir süreliğine polis ile YDG-H üyeleri arasında arbede yaşandı. Ardından polis biber gazı ile YDG-H grubunu dağıttı. Ayrıca olaylar köprü de devam ederken, yolda çok sayıda araç da mahsur kaldı.

Güvenlik güçleri grubu dağıttıktan sonra yol tekrar trafiğe açıldı. İlçe de olaylar devam ederken, PKK’lının cenazesi çevre yolundan Diyarbakır’a doğru gitti.


CİHAN