Cizre'de elektrik kesintileri protesto edildi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde elektrik kesintilerini protesto eden vatandaşlar DEDAŞ’ı basıp tabelasını ateşe verdi.

Cizrede elektrik kesintileri protesto edildi
25 Aralık 2013 Çarşamba 21:27 tarihinde eklendi.

 'Ayakkabı kutusu kadar elektrik istiyoruz' sloganıyla yola çıkan vatandaşlar, elektrik kesintilerine bir çözüm bulunmasını istedi.

Cizre’de son bir haftadır sık sık meydana gelen elektrik kesintileri vatandaşları zor durumda bırakıyor. Elektrik kesintilerini protesto etmek amacıyla sosyal medya üzerinden örgütlenen Cizreliler, elektrik kesintilerini protesto etti. Dörtyol kavşağında toplanan çok sayıda vatandaş Dicle Köprüsü’nde bulunan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. binasına kadar yürüdü. DEDAŞ binası önünde toplanan kalabalık, 'Ayakkabı kutusu kadar elektrik istiyoruz', 'Elektrik halkındır, engellenemez' diye slogan atıp, DEDAŞ tabelasını indirip yaktı.

DEDAŞ binasına girmeye çalışan protestocular, polis tarafından engellenirken kısa süreli arbede yaşandı.

Olay yerine gelen polis araçları ve 2 TOMA kalabalık dağılmayınca müdahale etmek isteyince araya Cizre Emniyet Müdür Yardımcısı Şehmuz Akdeniz girdi. Müdür Yardımcısı Akdeniz, olayları yatıştırarak olay yerine gelen 2 TOMA aracını geri gönderdi. Olayların büyümesini engelleyen Şehmuz Akdeniz her iki tarafı da dinledi.

Elektrik kesintileriyle ilgili protestoculara bilgi veren DEDAŞ Cizre Şube Müdürü Ahmet Ayan, Cizre çıkışında bulunan elektrik santralinde patlama meydana geldiğini belirterek, arızanın onarılmaya çalışıldığı ve Cuma gününe kadar sorunun giderileceğini söyledi. 


CİHAN