Cizre’de kepenkler bugün açılmadı

HDP'nin "Sokağa çıkın" çağrısı üzerinde bugün Şırnak il merkezi olmak üzere Cizre ve Silopi ilçelerinde kepenkler açılmadı

Cizrede kepenkler bugün açılmadı
01 Kasım 2014 Cumartesi 13:10 tarihinde eklendi.

Cizre’de öğleden sonra DBP öncülüğünde yürüyüş yapılması beklenirken, belirli noktalarda olası olaylara karşı polis beklemeye geçti.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) tarafından yapılan ‘HDP, Kobani için 1 Kasım'da düzenlenecek küresel eyleme destek çağrısından sonra bugün Şırnak’ta kepenkler açılmadı. Güneydoğu’nun birçok ilinde kepenkler açılmazken, olası eylemlere karşı da güvenlik güçleri teyakkuza geçti. Daha önce yine HDP tarafından ‘sokağa çıkın’ çağrısı yapılmıştı, can kaybı, yaralı, yakma, yakılma, yağlama vb. olaylar yaşanmıştı. Yine HDP tarafından yapılan açıklama sonrası gözler tekrar bölgeye çevrildi. Bölgenin birçok ilinde kepenkler kapalı olurken, Şırnak’ta da kepenkler bugün açılmadı. Cizre’de vatandaşların çoğu açık alanlarda bulunan kahvehanelerde oturmaya başladı. Şırnak il merkezi başta olmak üzere Cizre ve Silopi ilçelerinde kepenkler kapalı olurken, olası eylemlere karşı güvenlik güçleri belirli noktalarda nöbet tutmaya başladı.

Öte yandan, Demokratik Bölgesel Partisi Cizre örgütü öncülüğü’nde öğleden sonra Cudi Mahallesi’nde yürüyüş yapılması bekleniyor.


CİHAN