Cizre'de son 2 mahalle

Şırnak Cizre'de asker ve polislerin katılımıyla 14 Aralık'ta başlatılan operasyonlar devam ediyor. İlçenin büyük bir bölümünü temizleyen güvenlik güçleri PKK'nın dağ kadrosundan bulunan elebaşlarını ve teröristleri Cudi ve Sur Mahallelerinde sıkıştırdı.

Cizrede son 2 mahalle
09 Şubat 2016 Salı 07:47 tarihinde eklendi, 1.036 kez okundu.
Şırnak Cizre'de asker ve polislerin katılımıyla 14 Aralık'ta başlatılan operasyonlar devam ediyor. İlçenin büyük bir bölümünü temizleyen güvenlik güçleri PKK'nın dağ kadrosundan bulunan elebaşlarını ve teröristleri Cudi ve Sur Mahallelerinde sıkıştırdı. 10'a yakın binanın bulunduğu bölgede çatışmalar bazen ev ev yaşanıyor. Sürekli saldırı haberlerini geldiği mahallenin temizlenmesini ardından Cizre'de 58 gündür aralıksız devam eden operasyonların biteceği tahmin ediliyor.
 
ÇEMBER İYİCE DARALDI
 
Operasyonlarda 574 terörist etkisiz hale getirilirken, çoğu el yapımı patlayıcı ile tuzaklanan 678 barikat kaldırıldı, 242 çukur kapatıldı. Terör örgütünün ağır darbe aldığı operasyonlarda güvenlik güçleri, teröristlerin bulunduğu bölgeye doğru çemberi daraltarak ilerliyor. Bu kapsamda Cudi ve Sur mahallelerinde sıkıştırılan teröristlerle sık sık sıcak temas sağlanıyor.
 
SÜREKLİ SICAK ÇATIŞMA
 
Söz konusu iki mahallede örgüt mensuplarınca kullanılan evlere sabah saatlerinde operasyon düzenleyen güvenlik güçlerine teröristlerce uzun namlulu silah ve roketatarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçleri tarafından anında karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada yaralanan 2 asker ve 5 polis memuru, Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bu arada, Cudi Mahallesi'nde güvenlik güçleriyle çatışmaya girenlerden ikisinin örgütün bölgedeki sözde yöneticilerinden “Amin Reşo” ve “Rozan” kod adlı teröristler olduğu istihbarat kaynaklarınca tespit edildi.
 
Bostancı Sokak'ta şiddetli patlama
 
 
 
HDP'liler tarafından yaralıların bulunduğu iddia edilen Bostancı Sokak bölgesinde şiddetli bir patlama oldu. Cizre'de bugüne kadar görülenlerden daha büyük olduğu değerlendirilen patlamadan sonra, bölgedeki birçok evin camları kırıldı. Patlamadan sonra kısa bir süre sessizlik oldu ardından yeniden silah ve patlama sesleri duyuldu. Dün sabah saatlerinde Cizre Belediyesi'nden 2 cenaze nakil aracının Cudi Mahallesi'ne gönderildiği belirtildi. Bu arada vatandaşlar, Şah, Kale, Dicle, Dağkapı ve Alibey mahallelerinde fırınların 3 günden bu yana kapalı olmasına tepki gösterdi.
 
PKK'lılar hücrede vuruldu
 
Şırnak'ın Cizre ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda, 16 bölücü terör örgütü mensubunun daha etkisiz hale getirildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde, 7 Şubat'taki “önemli yurt içi olaylar”a ilişkin bilgi verildi. Buna göre, Cizre'deki operasyonda 10 terörist etkisiz hale getirildi. Buradaki operasyonda öldürülen terörist sayısı 574'e çıktı. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda ise 6 terörist vuruldu. 9 el yapımı patlayıcının imha edildiği Sur'da etkisiz hale getirilen
toplam terörist sayısı ise 175'i buldu.
 
Roket servisi!
 
Şırnak'ın Cizre ilçesinde, İnsansız Hava Araçları (İHA) teröristlerin mühimmat deposu olarak kullandıkları bir evden aldıkları roketi başka bir eve iletmelerini kaydetti. Güvenlik kaynakları, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait İHA'ların Nur Mahallesi'nde kaydettiği görüntüleri paylaştı. Görüntülerde, mühimmat deposu olarak kullanılan evden elinde roketle çıkan teröristin, girdiği başka bir evden eli boş şekilde çıkışı yer aldı.
 
Yeni Şafak