Cizre'de son durum!

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde 14 Aralık 2015 tarihinde uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağı 63'üncü güne girdi.

Cizrede son durum!
14 Şubat 2016 Pazar 17:29 tarihinde eklendi.
Operasyonların sona ermesine rağmen sokağa çıkma yasağı sürürken, gençler evlerinin avlusunda saç tıraşı oluyor, okula gidemeyen minik öğrenciler sokakta ders çalıştı.
 
Cizre'de şiddetli çatışmaların çıktığı Yafes Mahallesi'nde PKK'lı grupların kazdığı hendek ve oluşturdukları barikatlar tamamen temizlendi. Güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasındaki çatışmalar nedeniyle bu mahallede oturanlar da hendek ve barikatların olmadığı başta Dağkapı Mahallesi olmak üzere diğer mahalle ve bağlı köylerdeki akrabalarının yanına yerleşti. Dağkapı Mahallesi'ndeki akrabalarının evlerine sığınanlar, her şeye rağmen hayata devam ederken, günlük ihtiyaçlarını kendi çabalarıyla karşılamaya çalışıyor.
 
CİZRE'DE GÜNLÜK YAŞAM
 
Çatışmaların bittiği, ancak sokağa çıkma yasağının devam ettiği Cizre İlçesi'nden objektifleri ilginç görüntüler yansıdı.
 
Sokağa çıkma yasağı nedeniyle kuaför ve berberlerin kapalı olması yüzünden tıraş olamayan gençlerin, evlerinin bahçesinde saç ve sakal tıraşı oldukları gözlendi. 
 
Çatışmalar nedeniyle kapanan Vatan İlkokulu ve Ortaokulu'nda okuyan 5'inci sınıf öğrencisi Mizgin İnce, 1'inci sınıfa giden kız kardeşi Şirin İnce ile birlikte evlerinin kapısının önünde ders çalışırken görüntülendi. 
 
Dağkapı Mahallesi'nde oturan kadınlar da ağırladıkları yakınlarıyla birlikte, bahçede taşlardan yaptıkları ocaklar üzerinde ekmek pişirip yemek yaptı.
 
Cizre'de bu manzaralar göze çarparken, operasyonlar sona ermesine rağmen Cudi Mahallesi'ndeki askeri hareketlilik bugün de devam etti.