Cizre'de YDG-H operasyonu

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde, çeşitli tarihlerde yol kesip, kamu görevlilerine saldırı düzenleyen kişilerin yakalanmasına yönelik dün akşam özel harekat timlerinin de katıldığı operasyon yapıldı.

Cizrede YDG-H operasyonu
02 Ağustos 2015 Pazar 13:40 tarihinde eklendi.
Cizre'de 2 haftadan bu yana hemen her akşam yüzü kapalı ve eli silahlı PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerinin yol kesip eylem yapması ve polise saldırı düzenlemesi, güvenlik güçlerini harekete geçirdi. Dün akşam Nur Mahallesi'nde, çok sayıda özel harekat timleri ve terörle mücadele ekiplerinin de katıldığı büyük bir operasyon başlatıldı. Polis zırhlı araçlarıyla yapılan operasyonda, güvenlik güçlerini mahalleye sokmak istemeyen yüzü maskeli YDG-H üyeleri polise, havai fişek, molotof kokteyli ile saldırdı. Mahalle girişlerine hendeklerin kazıldığı ve barikatların kurulduğu mahallede direnişle karşılaşan polis, gaz bombaları ve tazyikli su ile YDG-H'lileri dağıttı. Güvenlik güçlerinin mahalleye girmesinden sonra sabah saatlerine kadar süren operasyon kapsamında zaman zaman silah ve patlama sesleri duyuldu.
 
Nur Mahallesi'nde, dün akşam başlayan geniş kapsamlı operasyon kapsamında kaç kişinin gözaltına alındığına ilişkin açıklama yapılmazken soruşturma ve operasyonların devam ettiği ifade edildi.