Cizre'den, Suriye'deki Kürtlere destek

Cizre'de, Suriye'deki Kürtlere DestekŞırnak'ın Cizre İlçesi'nde bir grup, PKK'nın Suriye'deki kolu PYD ile El Kaide'ye bağlı El Nusra güçleri arasında çakışmaların sürdüğü bölgede Kürt sivillere şiddet uygulandığını belirterek bunu protesto etti.

Cizreden, Suriyedeki Kürtlere destek
04 Ağustos 2013 Pazar 19:25 tarihinde eklendi.
 
BDP'nin de destek verdiği grup, Sanat Sokağı'nda toplandı.Grup adına basın açıklaması yapan Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, Suriye'deki çatışmalarda Esad güçleri ve Batılı ülkelerce desteklenen muhaliflerin, Suriye'nin kuzeyindeki Kürt bölgesindeki halkı kaçırmaya yönelik katliamlar yaptıklarını öne sürdü.

Suriye'deki Kürtlere topkeyun bir katliam yapıldığını ileri süren Çağlı, "Rojava camilerinden 'Kürtlerin malı ve namusu helaldir' anonsları yapılması bölgede neler yaşandığının en çarpıcı özetidir. Suriye savaşında dengelerin değişerek Esad'ın kısa sürede gönderilemeyeceğini kabullenenler, bölgeye dışarıdan yığdıkları ve her anlamda destekledikleri güçleri Kürt halkının üzerine salmakta, El Kaide, El Nusra gibi düşman ilan ettikleri, gerici, dinci katliamcı çetelere göz yummakta, her anlamda destek sunmaktadırlar. Rojava'da yaşayan, kendi kimliğine cesurca sahip çıkan Kürt halkına yönelik katliamlar karşısında iki yüzlü ve riyakar davranan toplumları şiddetle kınıyoruz" dedi.
 
Açıklamanın ardından toplanan kalabalık dağıldı.

DHA