Claudia Roth dehşet anlarını anlattı

Polisin Gezi Parkı'na müdahalesi sırasında Divan Oteli kavşağında bulunan Alman siyasetçi de atılan gaz bombalarından etkilenerek yaşadıklarını anlattı.

Claudia Roth dehşet anlarını anlattı
16 Haziran 2013 Pazar 02:28 tarihinde eklendi, 1.374 kez okundu.
Divan Oteli'ne sığınan kalabalık bir gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Bu sırada Divan Oteli kavşağında bulunan Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth da gazdan etkilendi. Divan Otel'e sığınan Claudia Roth, Alman ZDF kanalına yaptığı açıklamada, "Olanların canlı tanığıyım. Savaştaki gibiydi. Kadın ve çocuk demeden gaz bombası atıldı" dedi.
 
Divan Otel'e yaralıların bulunduğu sırada gaz bombası atıldı. Otelin önünde insan zinciri oluşturan göstericilere de TOMA'dan tazyikli su sıkıldı.

Bu sırada otele CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun da arasında bulunduğu bazı CHP'li milletvekilleri geldi. Otelin önüne çıkan ve slogan atan göstericilere polis müdahale etti. Milletvekilleri de atılan gazdan etkilendi. Gaz dolan lobideki gruplar otelin içinde kaçışmaya başladı. Bu panik sırasında polis otelin içine girdi, kısa bir süre sonra çıktı. Divan Oteli'nin toplantı salonunda AKUT ekibi yaralananlara ilk müdahaleyi yaptı. Onlarca ambulans içeride gazdan yoğun şekilde etkilenenleri hastanelere taşıdı. Divan Otel'in önünde milletvekili kimliğini göstererek TOMA'nın önüne geçen CHP'li Ramis Topal'ın da polis müdahalesi sonucu burnunun kırıldığı öğrenildi. CHP'li Sezgin Tanrıkulu da yaralandı.

DHA