Clinton'dan 29 Ekim mesajı

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için bir tebrik mesajı yayınladı. Clinton, Türkiye ve ABD'nin terörle mücadele ve küresel güvenliğin derinleştirilmesi yönündeki işbirliğini de kutladı.

Clintondan 29 Ekim mesajı
27 Ekim 2012 Cumartesi 10:20 tarihinde eklendi.

 

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için bir tebrik mesajı yayınladı.
 
Clinton, mesajında,"ABD Başkanı Barack Obama ve Amerikan halkı adına, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 89. yıldönümünü kutluyorum" dedi.
 
Bu yılın ayrıca Türkiye'nin NATO üyeliğinin 60. yılı olduğuna dikkat çeken Clinton, "Bu kapsamda PKK gibi bölgesel tehditler de dahil olmak üzere terörle mücadele ve küresel güvenliğin derinleştirilmesi yönündeki işbirliğimizi kutluyoruz'' ifadelerini kullandı.
 
'Türk halkının Beşşar Esad'ın zulmünden kaçan 100 binin üzerindeki Suriyeli'ye gösterdiği fedakarlıktan derin memnuniyet duyduklarını' da kaydeden Clinton, ''Bu çatışmayı ele almada ve insani krizin yükünü azaltmada bir dost ve ortak olarak yanınızdayız" mesajını gönderdi.