Cluj'un hevesi kursağında kaldı

Galatasaray'ın Braga'da kaybetmesini bekleyen Cluj, Manchester United'ı deplasmanda 1-0 yenmesine rağmen, sarı-kırmızılı temsilcimizin Braga'daki galibiyetiyle büyük bir şok yaşadı ve UEFA Avrupa Ligi'ne kaldı.

Clujun hevesi kursağında kaldı
05 Aralık 2012 Çarşamba 23:59 tarihinde eklendi, 1.029 kez okundu.

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın da yer aldığı H Grubu'nda 6. haftanın diğer maçında liderliği garantileyen İngiliz devi Manchester United ile Rumen temsilcisi Cluj karşı karşıya geldi. Cluj, Old Trafford'da Manchester United'ı 1-0 mağlup etmesine rağmen grupta bir üst tura yükselen ikinci takım temsilcimiz Galatasaray oldu. 


Cluj 10 puana ulaşmasına rağmen ikili averajla Galatsaray'ın altında kaldığı için UEFA Avrupa Ligi'ne kaldı.
Rumen ekibi Cluj'e Old Trafford'da galibiyeti getiren golü 56. dakikada Luis Alberto kaydetti. Bu gol ve galibiyet Cluj'ün Şampiyonlar Ligi'nde üst tur hayalini gerçeğe dönüştürmedi. Temsilcimiz Galatasaray, Braga'yı deplasmanda yıkarak Cluj'u UEFA'ya gönderdi.
 
İLK YARIDA SAVUNMA YAPTILAR
 
Maça De Gea, Phil Jones, Scott Wootton, Chris Smalling, Alexander Büttner, Nick Powell, Tom Cleverley, Ryan Giggs, Danny Welbeck, Wayne Rooney ve Javier Hernandez ile başlayan Sir Alex Ferguson, gruptaki son maçında özellikle hücum hattıyla sonuca gitmeyi düşündü. Cluj ise yarı sahasında çok adamla kalarak kontrataklarla gol bulmaya çalıştı. Old Trafford'ya oynanan karşılaşmanın ilk yarısında gol gelmeyince soyunmda odasına 0-0'lık beraberlikle gidildi.
 
LUIS ALBERTO DA İNANMADI!
 
Hızlı başlayan maçın ikinci yarısında Cluj orta sahada Manchester United'a yaptığı presin dozunu biraz daha arttırdı. Bu baskı neticesinde 56. dakikada topu kapan Cluj, atadğın devamında golü buldu. Luis Alberto'nun ceza sahası dışından vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluşurken; Cluj 1-0 öne geçti.
 
SİR RİSKLERİ DE ALDI AMA...
 
Cluj öne geçmesinin ardından skoru korumaya çalışırken; Manchester United sahasında gol ve goller bulabilmek için oyunu tamamıyla rakip yarı sahaya yıkmaya çalıştı. Alex Ferguson ilerleyen dakikalarda forvet oyuncusu Federico Macheda'yı da sahaya sürerek Cluj'ü yıkmanın hesaplarını yaptı. Ancak Manchester United yine de golü bulamayınca, Cluj maçtan galibiyetle ayrılan taraf oldu. Bu galibiyet Cluj'e Şampiyonlar Ligi için yetmedi ve temsilcimiz Galatasaray'ın Portekiz'de kazanmasıyla birlikte Rumenler, UEFA Avrupa Ligi'ne kaldı.

sporx