Çoban köpekleri yarıştı

Ankara Yenimahalle Belediyesi ve Anadolu Çoban Köpekleri Derneği, Ortaklaşa Anadolu Çoban Köpeği Güzellik Yarışması düzenledi.

Çoban köpekleri yarıştı
09 Temmuz 2013 Salı 11:17 tarihinde eklendi, 1.478 kez okundu.

Kuşevi bahçesinde düzenlenen yarışmada heybetli görüntüleri ile dikkat çeken yarışmaya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Uzman hakemler eşliğinde piste çıkan köpekler ırk kriterlerine göre değerlendirildi. Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın da katıldığı organizasyonda, Türkiye’nin dört bir tarafından getirilen köpekler kıyasıya yarıştı.

150 KÖPEK MÜCADELE ETTİ

Toplam 150 köpeğin yarıştığı alanda Sivas- Kangal köpeği, Aksaray Malaklısı, Eskişehir-Sivrihisar Akbaş Çoban Köpeği, Boz Çoban Köpeği, Anadolu Çoban Köpeği ırkları yer aldı. Yarışmada derece alan köpeklere ödüller verildi. Anadolu Çoban Köpeği ırkından erkeklerde Tyson, Kangal köpeklerinde Kara, Boz Çoban köpeğinde İsyan, Malaklı köpeği kategorisinde ise Ankara’dan İvan birinci olarak seçildi. Şampiyon olan köpeklere 15 kiloluk mama, el yapımı deri boyun tasması, kupa ve madalyalar verildi. İkinciliği ve üçüncülüğü alan köpeklere ise 15 kiloluk mama ile madalya verildi.

Sadece köpeklerin değil, tüm hayvanların korunması gerektiğini belirten Yaşar, “ İnsan hakları kadar hayvan hakları da önemlidir. İnsanoğlunun can dostu olan köpeklerin ve diğer canlıların da en az insanlar kadar yaşam hakkı vardır. Yerli ırkların korunması ise çok önemlidir.” dedi.


CİHAN