Çocuk sahibi olabilir!

Oyuncu Nil Erkoçlar’a cinsiyet değiştirme operasyonu yapan Dr. Akınoğlu konuştu: Henüz cinsel organ için cerrahi müdahalede bulunmadık. Kök hücre tedavisi ile çocuk sahibi olabileceğini düşünüyoruz.

Çocuk sahibi olabilir!
01 Temmuz 2013 Pazartesi 09:05 tarihinde eklendi, 1.678 kez okundu.
Oyunucu Nil Erkoçlar, operasyonla cinsiyet değiştirmesi uzun süre tartışıldı. En çok merak edilenlerden biri de Erkoçlar’ın çocuk sahibi olup olamayacağıydı. Cinsiyet değiştirme operasyonu ve sonrasına ilişkin soruları Erkoçların doktoru Op. Dr. Hanife Akınoğlu cevapladı. FBM Estetik Dergisi’ne konuşan Akınoğlu, Erkoçlar’ın göğüslerini aldıklarını ancak cinsel organı için cerrahi bir müdahalenin daha yapılmadığınıı söyledi.
 
Cinsel organ ameliyatı için dünyada farklı uygulamaların olduğunu belirten Akınoğlu, Türkiye’de uygulanan tekniklerde ‘his durumu’nun zayıf kaldığını söyledi: “Cinsel organ operasyonu için Avrupa’daki hocalarla görüşüyorum ve yaparsam doku aktarımıyla değil, o bölgedeki dokuları kullanarak yapmayı planlıyorum. Cinsel bölgenin dokuları kullanılırsa, hissetme olasılığı daha yüksek.
 
Ereksiyon sorunu
 
Eğer bölgenin dokuları kullanılırsa tatmin olduklarını söylüyorlarmış. Kol ve bacaktan alınan parçayla yapılan operasyonlarda tatmin olma ihtimalinin çok daha düşük olduğunu düşünüyorum. Çocuk yapma konusuna baktığımızda, bu konuda dünyada kök hücreden kaynaklı bir çözüm bulunacak gibi geliyor bana. Ereksiyon kısmına gelince, kol ve bacaktan aldığımız dokularda içine bir miktar kemik koymak zorunda olduğumuz için sanki sürekli bir ereksiyon durumu varmış gibi bir şey oluyor. Normal bir erkekteki gibi sadece cinsellik esnasında ereksiyon olmasını beklemek hayali bir beklenti olur.” 

Vatan Gazetesi